23948sdkhjf

Ny sats för katalansk chark på Kungsholmen

I början av november nyöppnade Xarcuteria, en liten familjär bar specialiserad på charkuterier och drycker i Kungsholmens krogdistrikt i Stockholm.
Xarcuteria är det katalanska ordet för ett ställe som serverar charkuterier, och här finns unika smaker från Italien och Spanien, mikrobryggd öl och utvalda viner och espresso.
– Till Xarcuteria ska både riktiga finsmakare och kaffeälskare känna sig välkomna oavsett om de är sugna på en snabb kopp god espresso, en smaktallrik med utvalda charkuterier eller en grillad surdegslevain med tillbehör, säger David Tikka. Xarcuterias stolthet är en handgjord espressomaskinen från Rocket Milano, där kaffet görs på napolitanska passalacqua-bönor.
– Vårt mål är att alltid servera det där lilla extra men i en avslappnad miljö och vi gör nu en stor satsning på baren med utvald öl från små bryggerier och utvalda viner, säger David Tikka.
Bakom Xarcuteria står två bröder, David och Douglas Tikka som under åren blivit fascinerade av charkuterier och tillbringat åtskilliga resor för att hitta de bästa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062