23948sdkhjf

Storsatsning på nordisk mat i Västerås

I det gamla Andelsslakteriet i Västerås återuppväcks den gamla kakel- och mässingsmiljön med allt från färsk fisk, nybakat bröd till blommor. Saluhallen Slakteriet slår den 1 december upp sina portar i Västeras Djuphamnsomrade, med drygt 1700 kvadratmeter och
Niclas Wahlström har anställts som Gastronomisk ledare, han har erfarenheter bland annat fatt vara ansvarig kock vid Nobelmiddagar och lärare på Restauranghögskolan i Grythyttan.

– Som kock ar det lätt att bli entusiastisk över bra kvalitet på råvaror och mat, säger Niclas Wahlström. Här finns också ett hållbart helhetstank, i restaurangen Säsong kommer vi att följa producenternas varierande utbud. Att få vara med och göra fantastiska produkter mer tillgängliga får allmänheten är roligt, det ar mat utan mellanhänder. Här kan man få råd och tips direkt från producenter och handlare..
Historien för Andelsslakteriet började med att närmare 4000 västmanländska bönder gick 1934 samman och startade ett andelsslakteri. Man hade egna butiksbussar och affärer runt om i länet. Under 70-talet ombildades det till Farmek och levde vidare till 1990.
Efter decennier av skiftande aktiviteter träder nu en ny arena fram i Mälardalen. En modernisering har gjorts av lokalerna sa att de andas historia och modernt matkunnande med målet att bli Nordens nya matdestination
I närheten av Saluhallen Slakteriet finns en butik med italienska delikatesser och Carlströms chark, samt lunchrestaurangerna Matstugan och Restaurang Djuphamnen. Både Sigvard Anderssons och Fruktgrossisten finns i kvarteren. Ett par stenkast bort finns Menigo och Charkmästarn och ICA Hilton.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094