23948sdkhjf

Smakexplosion utlovas i Nobeldessert

För andra året i rad har Conrad Tyrsén och Ted Johansson, Dessert & Choklad, Stockholm. fått äran att skapa desserten på Nobelmiddagen. Sedan mars i år har de skissat, smakat och bakat sig fram till en dessert som kommer att gå till historien som den mest avancerade hittills i Nobelsammanhang.
– Det är en otrolig ära för oss att ha fått förnyat förtroende. Med erfarenheten från förra året i ryggen ville vi nu tänja på gränserna för vad som är möjligt rent tekniskt för en dessert som ska produceras i 1 500 exemplar under en extremt begränsad tidsram. Svårighetsgraden i utförandet har aldrig tidigare varit så hög som nu! säger Conrad Tyrsén.

Skapelsen heter I huvudet på Alfred Nobel och är en hyllning till Sveriges främste uppfinnare. Desserten utlovas enligt pressmeddelandet att bli smakexplosion som kommer att väcka stor uppståndelse i Stadshuset den 10 december.
Nytt för i år är en avancerad teknik som ibland används i konditortävlingar men aldrig tidigare i Nobelsammanhang. Fem personer är med och färdigställer desserten under Nobelkvällen, men många arbetstimmar har lagts ner dessförinnan.

Det viktigaste momentet i desserten, vilket ännu är hemligt, kommer fyra personer jobba med i två dagar.
– Det svåraste momentet brukar alltid vara att få ut desserten i så många exemplar, men i år ligger det komplicerade skapandet av desserten, avslutar Ted Johansson.
Uppdraget att göra Nobelmiddagens för- och varmrätt har återigen gått till kocken Andreas Hedlund från Stadshusrestauranger, som i år samarbetar med Fredrik Björlin, från restaurangen och konsthallen Artipelag, i Stockholms skärgård.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142