23948sdkhjf

Repris på jullunch för hemlösa

Förra året genomförde Johan Turesson och Anders Sewerin jullunch till förmån för hemlösa. Det blev 300 000 kronor, massor med julmat och julklappar som skänktes till Stadsmissionen. Nu kör man igen, den 19 december.
– Torsdagen den 19 december kl. 11.00 startar årets jullunch för hemlösa, berättar Johan Turesson.Alla är välkomna till Kungsan för att äta god julmat för 100 kronor som oavkortat går till insamlingen. Passa på erbjudandet är även i år ”betala för 2 och ät för 1”.

Man bjuder de hemlösa på julmat i Kungsan eller på Stadsmissionens härbärgen som tar emot all mat och alla julgåvor efter lunchen. Kan Du inte komma ner till Kungsan sätt gärna in ett par luncher på Plusgiro: 90 03 51-8 eller på Bankgiro: 900-3518
För ett år sen frågade vi er om ni ville vara med och arrangera en jullunch i Kungsträdgården för de hemlösa i vår stad, fortsätter Johan Turesson. Naturligtvis ville ni det, alla ställde upp och fler därtill. Tillsammans samlade vi in närmare 300 000 kronor plus massor med julmat och 17 säckar julklappar som vi skänkte till Stadsmissionen. Det hade inte gått utan en fantastisk hjälp från närmare 300 vänner som alla deltog utan ersättning och därför kunde varenda krona som kom in oavkortat gå till Stockholms Stadsmission.

Lasse Lindbom med hjälp av Dan Hylander, Patrick Isaksson, Magnus Lindberg, Mats Ronander, Patrick Lundström, Mats Karlsson och Lili och Sussie bjöd på stämningsfulla julsånger. Dessutom var några av Sveriges bästa matlagare på plats för att koka gröt och griljera skinkor; Niklas Ekstedt, Tom Sjöstedt, Daniel Räms, Stefano Catenacci, Sigrid Bárány, Lisa Lönner, Micke Göransson, Viktor Westerlind, Sven-Åke Larsson, Paul Svensson, Leo Frodell, Jacob Holmström, Anna-Karin Kindmark med flera.

Vill ni ge julklappar så finns följande önskelista enligt Johan:

- Nya strumpor/sockor/underkläder

- Nya värmande, underställ

- Nya värmande, mössor och vantar

- Praktiska hygienartiklar som schampo, deo och rakhyvlar

– Vår ambition är att locka fler än de över 1000 personer som förra året gästade jullunchen. Så ta ledigt några timmar, klä er varmt, kom ner och hjälp till, eller njut av den dubbla glädjen att både bidra och äta gott för bara en hundralapp. Passa på och bjud dina arbetskamrater på årets värdefullaste jullunch. Och hjälp oss att sprida budskapet till alla dina glada och generösa kamrater, avslutar Johan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063