23948sdkhjf

Korv på längden och tvären

Printz Grill, Sveriges första riktiga korvrestaurang, finns i direkt anslutning till Tele 2 Arena i Globenområdet. Bakom konceptet står matentreprenören Ricard Constantinou.
Printz Grill innebär korv på en helt ny nivå med avstamp i Slakthusområdets långa korvtradition.
– Restaurangen ska få korven att återfå sitt välförtjänta, goda anseende, säger ägaren och matentreprenören Ricard Constantinou.
I hjärtat av Printz ligger korvmakeriet, där alla korvar som serveras stoppas för hand.

Restauranggalans kategori ”Årets innovatör” syftar till att lyfta en aktör som har förmåga att med nyskapande lösningar överraska och påverka restaurangbranschen. Ricard Constantinou, som bland annat är grundare till Panini Internazionale samt initiativtagare till och ägare av nyöppnade K25 på Kungsgatan, Sveriges första mat- och restauranghall, var en värdig på galan i november. Han startade sitt första företag som 16-åring. Med Printz vill han att korven återfår sitt goda anseende. Passionen för korv väcktes när han 2006 öppnade anrika Carl Michael på Djurgården.

På Printzs meny står växelvis ett 100-tal egna korvar - på kött, fågel, fisk, skaldjur och grönsaker. All korv- och salamitillverkning, detaljstyckning och hängmörning sker i restaurangens eget korvmakeri, placerat i hjärtat av Printz. Det finns även en matsal, en mathall, en grill, en bar, en ölhall och en deli. Gästerna ska få en upplevelse i atmosfär och känsla, hantverk och tillagning.

– Printz plockar upp Slakthusområdets korvtradition på ett eget sätt och är Sveriges första riktiga korvrestaurang. I stort sett allt som serveras är egentillverkat på plats. Naturligtvis serveras även rätter utan inslag av korv, säger Ricard Constantinou.

I matsalen är korvarna stoppade med bland annat hummer, pilgrimsmusslor och rådjur. I mathallen beställer gästen en egen rätt eller delar flera rätter med sitt sällskap. I grillen finns allt som hör den klassiska korvgrillen till, men på en helt ny nivå med egentillverkade tillbehör som till exempel åtta sorters senap, nio sorters ketchup och sju sorters majonnäs. I baren serveras 25 sorters fatöl och uppåt 350 ölsorter på flaska. En del av öllistan består av svenska mikrobryggerier, cuvée och vintageöl.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063