23948sdkhjf

Regering och opposition långt från varandra om momsen

Medan Hotell-Och Restaurangfacket står bakom en bibehållen nivå av momsen så är avståndet mellan regering och opposition i frågan stor.
Socialdemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson Magdalena Andersson tycker att den är för dyr enligt sr.se.
– Det här ger enligt KI:s bedömning ungefär 4 000 jobb om man bara tittar på restaurangbranschen. Det innebär att det blir en kostnad på 1,5 miljoner per nytt jobb och det är ju väldigt dyra jobb, säger hon.
– Hade man i stället använt pengarna för att anställa personer i till exempel offentlig sektor hade det kunnat ge 11 000 nya jobb. Så det är väldigt dyrt med den här typen av branschstöd, säger Magdalena Andersson.
Finansminister Anders Borg håller inte med kritiken från Socialdemokraterna.
– Det är ju den kortsiktiga effekten och det har ju naturligtvis varit positivt då det varit tuffa år. Men sen ska KI återkomma med en utredning om de långsiktiga effekterna och då får vi ju se hur den landar, säger han.
Magdalena Andersson säger att det här är väldigt dyra jobb, nästan 1,5 miljon per arbete. Vad säger du om det?
– Vi har jämfört med andra åtgärder som har potentiellt varaktig effekt på sysselsättningen och då ligger det i linje med vad man får räkna med. Det är till och med lite mer effektivt än de flesta av de åtgärder som Socialdemokraterna föreslår eftersom de flesta av de åtgärderna inte har någon som helst effekt på sysselsättningen, säger Anders Borg.

Läsa hela rapporten . http://www.konj.se/979.html
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063