23948sdkhjf

Festival om svensk ost

Den 7-8 februari nästa år arrangerar SIK, Institutet för livsmedel och bioteknik, och Nordiska museet en festival för svenska ostar.
Svenskarna äter mer ost än någonsin, över 18 kilo per person och år, samtidigt som den svenska ostproduktionen går ned. Istället äter vi alltmer importerad ost. För att uppmärksamma den svenska osten arrangerar SIK - Institutet för Livsmedel och Bioteknik och Nordiska museet en ostfestival den 7-8 februari 2014.


– När det gäller smak är svensk ost i världsklass och med Ostfestivalen vill vi visa upp just den goda svenska osten och dess historia. Att vi i Sverige väljer importerad ost i allt högre grad är en tråkig utveckling eftersom svensk ost har en lång tradition med förankring i vår kulturhistoria och det är något som vi ska vara stolta över säger Britt Rahm, sensorikexpert på SIK.


Britt Rahm är initiativtagare till Ostfestivalen tillsammans med Ia Orre som är mat- och vinskribent med stor kunskap om svenska ostar och ett brett kontaktnät bland osttillverkare och ostkunniga. Under Ostfestivalen på Nordiska museet i Stockholm kommer besökarna att få ta del av bland annat seminarier, föredrag, tävlingar, provsmakningar och möjlighet att handla. Festivalens fokus är svensk ost, fäbodkultur, osttillverkning, osthandel och den goda ostens smak.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125