23948sdkhjf

Gamla riksarkivet blir nöjespalats

Gamla riksarkivet på Riddarholmen i Stockholm ska bli nöjespalats. Statens fastighetsverk har skrivit ett tioårskontrakt med Stureplansgruppen.
Stureplansgruppen har stora planer för Gamla riksarkivet och ska ta avstamp i den unika atmosfären då de bygger upp sin restaurang-, café- och klubbverksamhet. Våren 2014 väntas de första gästerna.

Mellan 2009-2011 genomförde Statens fastighetsverk en renovering av Gamla riksarkivet. Den unika byggnaden, centralt belägen i Stockholm, fick under den omsorgsfulla renoveringen behålla sin karaktär men är tekniskt helt modern. I början av 2013 flyttade film- och produktionsbolaget Eyeworks in i större delen av byggnaden men fortfarande återstod för Statens fastighetsverk att hitta rätt restauratör, ett sökande som nu är över.

– Gamla riksarkivet är en unik byggnad som förtjänar att vara tillgänglig för alla. Många beskriver att det är ett magiskt hus. Att nu, via Stureplansgruppen, kunna erbjuda café, restaurang, sommarklubb och eventmöjligheter för stockholmare och besökare känns jättebra. Stureplansgruppens planer för Riddarholmen matchar vår vision om en mer levande och välkomnande holme, säger Johan Zetterberg, fastighetschef vid Statens fastighetsverk.

Stureplansgruppen kommer att hyra 1 500 kvadratmeter för sin café- och restaurangverksamhet. I denna yta ingår även biografen på plan två för konferens- och event. I anslutning till byggnaden kommer man även att hyra ytterligare 500 kvadratmeter innegård ämnad för konsert-, bar- och klubbverksamhet.

– Gamla riksarkivets unika atmosfär ger oss stora möjligheter att kombinera och skräddarsy events för olika grupper, både inomhus och utomhus. På innergården vill vi till exempel arrangera konserter och vi tittar också på möjligheten att skapa uteserveringar samt barer. Men detta får vi återkomma till. Vi är otroligt glada att kunna addera riksarkivet till vårt utbud, säger Per Gunne, vice vd vid Stureplansgruppen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063