23948sdkhjf

Vapiano till Göteborg

Nu är det dags för Vapiano att etablera sig i Västsverige. Hösten 2014 kommer man att öppna sin åttonde restaurang, denna gång i centrala Göteborg.
Hösten 2007 öppnades Sveriges första Vapiano på Sturegatan i Stockholm. Vapiano är ett internationellt koncept som man kallar för ”fresh casual dining” och det nya konceptet blev snabbt en succé.

Vapiano har idag sju restauranger i Sverige, fem stycken i Stockholm och två stycken i Malmö. Den åttonde restaurangen kommer att öppnas i september/oktober 2014 i Göteborg.

Christian Lagerlöf, vd för Vapiano Sverige, är förväntansfull:
– Vi har velat öppna i Göteborg sedan starten i Sverige för drygt sex år sedan, men det har varit en ordentlig utmaning att hitta rätt lokal. Vi ser verkligen fram emot att slå upp portarna på Östra Hamngatan nästa höst. Det blir en lokal 750 kvadratmeter som tar 250 sittande gäster.

Den första Vapiano-restaurangen öppnade i Hamburg 2002. Sedan dess har nya Vapiano öppnats i länder som USA, Storbritannien, Frankrike, Estland, Holland, Österrike, Dubai, Australien, Mexico, Brasilien och Taiwan. Idag finns 140 Vapiano i 27 länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079