23948sdkhjf

Pizzan viktig för svensken

En enkät bland besökarna på Pizza-SM 2013 visar att pizzan håller ställningarna som en viktig rätt på matbordet. Många gör också egen pizza.
I samband med Pizza-SM i somras, gjorde tidningen Fast Food Magazine en enkät bland de besökare som fanns på plats i Kungsträdgården och tittade på tävlingen.
Vi frågade bland annat om man bakar pizza hemma och hela 75 procent av de tillfrågade gör det. En klar majoritet, 7 av 10 tillfrågade, gör också sin egen deg på ”vanligt” mjöl. Alltså inte särskilt pizzamjöl, dinkel- eller glutenfritt mjöl.
De som gör egna pizzor hemma, säger också att detta gör man max en gång i månaden och då blir det pizza till hela familjen.
På frågan varifrån man köper färdigpizza, så är det från en pizzeria. Nästan alla tillfrågade svarar detta medan ett fåtal köper pizza från livsmedelsbutiken.
14 procent uppger att de äter pizza en gång i veckan men en klar majoritet svarar en gång i månaden eller mer sällan.
Konsumtionen verkar också vara konstant över åren. Pizzan håller ställningarna som en rätt av många.
Väldigt få har en egen pizzaugn hemma utan man använder den vanliga ugnen. På frågan om man skulle vilja en specialugn, svarar 22 procent av de tillfrågade att de gärna skulle vilja ha en sådan. De allra flesta är också medvetna om att en pizzaugn även kan användas till annat som att baka bröd, tillagning av kött och fisk med mera.
Avslutningsvis frågade vi om kvaliteten på de pizzor som man köper på pizzerian. Här skiljer sig svaren åt. Cirka 20 procent tycker att kvaliteten är låg eller ganska låg medan 43 procent tycker att kvaliteten är hög eller ganska hög. Svaren speglar troligen skillnaden mellan olika pizzerior.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062