23948sdkhjf

Klassisk rätt på anka

Finalisterna i Årets Kock 2014, som hålls den 7 februari, vet numera att huvudråvaran till den ena av två tävlingsuppgifter är anka. De tävlande ska tillaga en klassisk rätt – helstekt anka med apelsinsås.
I december offentliggjordes att skrei och 14 färska pilgrimsmusslor i skal är huvudråvara i den ena tävlingsuppgiften i finalen av Årets Kock 2014. Från och med nu vet finalisterna att huvudråvaran i den andra tävlingsrätten är svensk anka från Viking Fågel i Skåne. Tävlingsuppgiften är en fri tolkning av en klassisk rätt, helstekt anka med apelsinsås. Rätten ska presenteras med tre tillbehör av potatis, spetskål och gul lök. Ankan ska helstekas och därefter trancheras inför juryn. Totalt får finalisterna fem och en halv timme på sig att laga rätterna. Den första rätten ska presenteras för juryn efter tre och en halv timme.
Finalisterna Årets Kock 2014:
Jesper Bogren, Norda Bar & Grill, Göteborg
Sebastian Thureson, Fredsgatan 12, Stockholm

Markus Westh, The Flying Elk, Stockholm
Martin Brag, Brag & Frodell Mat, Stockholm

Johan Backéus, frilans, Stockholm
Filip Fastén, Restaurant Frantzén, Stockholm

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063