23948sdkhjf

Dofterna kommer att spridas på gatorna

Mässan Fastfood&Café i Malmö i januari där vi (tidningen) leder ett seminarium om foodtrucks. Stor korvfestival i Stockholm och uttagning till Pizza-SM i mars och final på GastroNord i maj. De första månaderna detta år är alltså fullspäckat med intressanta och spännande evenemang för den här branschen.

Apropå foodtrucks så tror jag att 2014 blir det stora genombrottet för den här formen av matservering. Stockholms stad har äntligen släppt på spärrarna och sagt att det blir 80! nya tillstånd, utöver de 20 som redan finns, under de kommande tre åren. Nyligen fick jag ett samtal från ett par grabbar i Malmö, Ludwig Fredriksson och Jakob Roos, som uppmärksammat att vi ska köra ett seminarium om foodtrucks på mässan Fastfood&Café i Malmö. Han menade att det är jättebra att vi berättar om hur det funkar med foodtrucks i Stockholm och att man numera ser dessa matbilar som ett välkommet inslag i gatubilden. Själva har de precis köpt en sådan där gammal citroen skåpbil ni vet och håller på att bygga om den helt till en foodtruck med namnet ”Del Alma”. Om allt går som de vill, ska de börja rulla på gatorna under tidig vår. Men innan dess måste alla tillskyndare av foodtrucks i Malmö ta några ytterligare diskussionsvändor med Malmö stad där man inte riktigt är med på noterna än.

Om foodtrucks är 2014 års stora trend i Sverige, så spekuleras det internationellt om de stora, kommande trenderna. Det finns många ”förståsigpåare” men det finns trots allt några trender som många är överens om. Kyckling spåddes bli 2013 års stora produkt men fick egentligen inte genomslag fullt ut. Nu tror många att kycklingen, och då ”rotisserie-style”, ska slå igenom på allvar. Många pratar också om mat från Mellanöstern, det vill säga Iran, Irak, Turkiet och Egypten som en bubblare.
Cupcaken har gjort sitt. Istället får vi ser mer av glass-sandwich, alltså olika sorters glass som läggs i lager-på-lager med olika kakor.
Om den lyxiga hamburgaren dominerade 2013, så kommer den lyxiga pizzan att bli det man pratar om 2014. Kanske är det dags för ”hipsterpizzan” med ny och spännande toppings, gärna med en öl från ett lokalt mikrobryggeri till.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062