Metropol Palais byggdes som biograf 1927. Roland Persson leder köket tillsammans med Markus Gustafsson. Dessertmästare är Richard Bingham. Ansvarig för matsalsteamet och dryckesmenyn i matsalen är sommelieren och före detta rektor på Restaurangakademien Ia Orre.
Franskt signum på menyn ges bland annat med madeleinekakor och crêpes Suzette, liksom baren där franska bryggning- och destilleringstraditionen betonas.
– Nu flyttar vi ut flera moment från köket och möter gästen ute i matsalen. I vårt brasserie kommer vi erbjuda en klassisk matsal med fransk touche och en av signaturrätterna är en saltinbakad entrecote som trancheras framför gästen, säger Roland Persson i et tpressmeddelande.
Bakom satsningen Metropol Palais står Lyran Konferens och dess vd Raffaello di Schiena.
Lyran Konferens driver förutom Metropol Palais även Marholmen och Grosshandlargården i Norrtälje utanför Stockholm.