Under gårdagen,, den 24 februari avgjordes finalen i Årets Unga kock.Vinnaren får delta i världsfinalen som äger rum i Sydafrika i september. Förra årets svenska Unga Kock, Jimmi Eriksson som tog silver i världsfinalen gratulerade med orden: Nu är guldet ditt!
utbildad kock, från Stockholms Hotell- & Restaurangskola,och fokuserad på kallskänk, gillar det estetiska och lite mer pilliga, med variationen mellan förrätter desserter eller att baka bröd.
Hon har jobbat på Den Gyldene Freden sedan hon gick ut sin utbildning, därefter 1.5 års uppehåll då på Dessert & Choklad Stockholm. Hon valde att komma tillbaka till Den Gyldene Freden för att personalen är trevlig personal och jobbet är kul. Samt att man får chans att laga klassisk och finare mat samtidigt som det finns utrymme att vara kreativ, man blir aldrig uttråkad här.
Årets Unga Kock arrangeras sedan 1976 av Chaîne des Rôtisseurs ”Concours du Meilleur Commis Rôtisseur” - och är en tävling för unga kockar i närmare hundratalet länder. De tävlande får vid tävlingstillfället inte ha fyllt 27 år.