Elisabeth Haglund, VD på Hotel Tylösand och Henrik Norström, kock och krögare, Stockholm tilldelades båda Hederspriset La Dance, Prix d´Honneur pour Encouragement de la Gastronomie, på Lux med flera restauranger i Stockholm.
Hedersutmärkelsen Pour le Mérite Gastronomique, fick Andreas Wiklund, Stora Tollby Gård på Gotland och vinjournalisten Bengt-Göran Kronstam, Stockholm.
I samarbete med Norges Sjømatråd delar Sandahl Foundation ut ett stipendium, Pour le Mérite
Gastronomique Poisson ett pris för gastronomiska förtjänster inom fisk , till Hambergs Fisk i Uppsala.
Seniorpristagare ur Curt I Blombergs Minnesfond fick Marie-Louise Wikander, välkänd hovmästarinna på Sturehof och KB i Stockholm.
Lars ”Pluto” Johannison har varit en förgrundsgestalt sedan vänföreningens bildande.
Stipendium för främjandet av ekologisk gastronomi fick Thomas Berglund, producent av ekologisk ost på Almnäs Bruk, Hjo.