Jämtland Härjedalen var väl representerade på Bocuse d´Or avgjordes i Stockholm i samband med matmässan GastroNord. Fyra representanter, utvalda av Gastronomi Sverige, fanns under evenemanget på plats för att lyfta de svenska smakerna från fälten, skogen, havet och fjällen.
- Ytterligare en gång bevisar Jämtland Härjedalen att vi ligger i framkant gällande gastronomi och mat både i Sverige och Europa. Vi har passionerade kockar och mathantverkare som utan tvivel platsar i toppen, säger Mårten Wikner, Gastronomy Jämtland Härjedalen.
I anslutning till tävlingen visades Jämtland Härjedalen upp i en monter där besökare tipsades om matresor till fjällen, inspirerades av magasinet Gastronomy Jämtland Härjedalen och fick prova delikatesser som torkat renkött, naturell sav och gransirap. Bocuse d'Or Europe 2014 genomfördes i samband med den stora matmässan GastroNord där även Örtagård Öst, Skogens Gröna Sköna och Oviken Ost från Jämtland Härjedalen lyfte sina välrenommerade produkter.
Av Andreas Kjörling