Restauranggalan 2014 arrangerades av tidningen RS – Restauranger & Storkök i samarbete med yrkesföreningarna Svenska Kockars Förening, Svenska Sommelierföreningen och Sveriges Bartenders Gille. Övriga samarbetspartners till R&S är Sveriges Bästa Bord, Gastronomi Sverige, Chaîne des. Foodnet rapporterar live från Cirkus. (Foto: Magnus Sandberg)
Årets servitör:
Oskar Ahlvin, Linnea Art, Göteborg
Årets ölutvecklare:
Brekeriet, Petra Öhman
Årets hälsokoncept:
Kalf & Hansen, Stockholm
Årets innovatör:
Mathias Dahlgren, Stockholm
Årets Barkoncept:
Tweed, Stockholm
Årets smaksättare:
Lux dag för dag, Stockholm
Årets Framtidslöfte:
Maya Samuelsson
Årets klassiker (ny kategori för i år):
Stadshuskällaren, Stockholm
Årets krogmiljö:
Printz, Stockholm
Årets hållbara krog:
Jazzköket, Östersund
Årets sommelier:
Patrik Strömsten
Årets leverantör:
Skånemejerier
Årets matsalsteam:
Upper House, Göteborg
Årets krögare:
Malin Söderström
RS hederspris:
Monica Sander
SKF och RS ungdomsstipendium:
Emilie Johansson
Årets krog:
Koka, Göteborg