VM: Två guld, två silver och två svenska regionallag i tio topp
När poängen sammanställts för alla tävlingsmoment i CCW, Culinary World Cup, blev det två silver och två guld till Sverige. Såväl seniorer och juniorer tog silver i CCW där poängsammanräkningen avgjort den totala placeringen. Guld gick till Fazer Culinary Team i klassen Community Meals och Stockholm Culinary Team kom hem med guld i klassen för regionallag, där de övriga två svenska regionallagen fanns bland de tio bästa.
Två guld, två silver för Sverige i VM för kocklag, Culinary World Cup.
Resultatet för alla svenska lag under Culinary World Cup 2014:
SILVER - Kocklandslaget, guldnivå både i varma- och kalla köket, Guld gick till Singapore och trea. blev USA.
SILVER - Juniorkocklandslaget, guldnivå både i varma- och kalla köket. Schweiz juniorkocklandslag tog hem segern med knapp marginal före de svenska juniorerna. Tredje plats gick till Norge.
GULD – Fazer Culinary Team i klassen Community Meals.
GULD – Stockholm Culinary Team VM , tog guld i klassen för regionallag. Det västsvenska laget Culinary Team West of Sweden tog sig till guldnivå, men hamnade inte på medaljnivå i sammanräkningen av poäng och slutade på sjätte plats, tätt följd av sydsvenska Skåne Kulinar som slutade på sjunde plats.
Swedish School Restaurants, det svenska landslaget som tävlade i klassen för skolkök, kom på silvernivå.
– Sveriges kockar visade ypperlig kompetens och skicklighet inom gastronomihantverket, och de övriga i världen fick något att fundera på med härligt nyskapande idéer från Sveriges kockar, säger Magdalena Lilja, Svenska Kockars Förening.
Utförligt material om de svenska lagen i Culinary World Cup och tävlingen i Luxemburg kommer i RS nr 9.