Svenskt gårdslamm, en framdel med ben och en stek med ben är huvudråvaran i en av de två tävlingsuppgifterna på finaldagen för Årets Kock 2015. Finalisterna kan välja att använda sig av en eller båda styckdetaljerna. Huvudråvarans vikt ska uppgå till 100-120 gram på tallrikarna som serveras.
På finaldagen har de tävlande totalt fem timmar på sig att färdigställa två tävlingsuppgifter varav svenskt gårdslamm är huvudråvaran i tävlingsrätt nummer två. Huvudråvaran i den första tävlingsrätten får finalisterna ta del av längre fram.
Finalen avgörs den 5 februari i Gothia Towers i Göteborg och de tävlande är: Daniel Müllern, Ystad Saltsjöbad, Ystad , David Lundqvist, Operakällaren, Stockholm, Anders Karlsson, The Absolut Company, Stockholm , Markus Westh, Lilla Ego, Stockholm, Saori Ichihara, Shibumi, Stockholm , Emma Erlandsson, Oaxen Krog & Slip, Stockholm, Thomas Sjögren, Swedish Taste, Göteborg och Daniel Engellau, Aveqia, Stockholm .