23948sdkhjf

KFC startar i Malmö

Det blir Stortorget i Malmö som blir platsen för Kentucky fried chickens första svenska etablering skriver Dagens Handel. Premiär i juni/juli nästa år.
Restaurangföretaget Nordic service partners, som har kedjerättigheterna för Sverige, har nu fått alla avtal på plats för att börja bygga Sveriges första KFC-restaurang på Stortorget i Malmö.

Restaurangen beräknas öppna den månadsskiftet juni/juli nästa år. Den ska ha 120 sittplatser samt en stor uteplats med ytterligare ett 60-tal sittplatser.

– Den här typen av etableringar tar alltid sin tid. Först måste vi hitta ett lämpligt läge och sedan börjar processen med att få tillstånd från alla berörda parter. I Malmö kunde vi korta av processen genom att konvertera en av våra befintliga restauranger till en KFC, säger Morgan Jallinder, vd på NSP.

Lanserings- och etableringsarbetet följer plan och NSP har kommit långt i arbetet med att hitta attraktiva city-lägen i såväl Stockholm som Göteborg.

– Vi arbetar för närvarande med ett tiotal intressanta lägen, så när vi väl öppnat de första KFC-restaurangerna är förutsättningarna goda för att årsvis kunna rulla ut fyra till sex KFC-restauranger i Sverige, säger Morgan Jallinder.

Restaurangföretaget NSPs verksamhet är inriktad på snabbservicerestauranger och har en omsättning på cirka 800 miljoner kronor och omfattar ett 60-tal Burger King-restauranger i Sverige och Danmark. NSP är Burger Kings största franchisetagare i Norden samt franchisetagare till KFC (Kentucky Fried Chicken) och TGI Friday’s. NSP:s aktie är noterad på Stockholmsbörsen.

Text: Ylva Åkesson
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094