23948sdkhjf

Ny semmel-wrap to-go lanseras av VM-konditor

Mattias Ljungberg, konditor på Tösse och lagkapten i Konditorilandslaget noterade att ingen går runt och äter semlor som to-go. Förklaringen är enkel. En vanlig semla går inte att äta på språng. – Jag bestämde mig för göra en cross-over och skapade wrapsemlan, berättar Mattias Ljungberg.
– Semmel-wrap är en vanlig semla, samma vikt som en vanlig semla, förklara Mattias Ljungberg, konditor på Tösse, i podcasten Prata Mat.

– Skillnaden är att degen kavlats ut jättetunt, och att den bakas väldigt ljust så den går att rullas ihop, och sedan spritsar vi grädde och mandelmassa i den. Semmelwrapen kan man ta i handen, den är inlindad i papper, precis som en wrap, en matwrap, säger han.

Hör Mattias Ljungberg berätta om wrapsemlan, VM i Lyon och hur motorsågen blivit ett viktigt redskap.

https://soundcloud.com/lisbeth-rauden/mattias-ljungberg



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079