23948sdkhjf

Wrapsemla – Prata Mat var först med nyheten

I Prata Mat, RS podcast presenterades nyheten om wrapsemlan för första gången. Nu nyanställer wrapsemlans upphovsman, Mattias Ljunggren på Tössebageriet, för att klara den 100-dubblade efterfrågan av det nyskapade bakverket.
I fredags publicerades intervjun med Mattias Ljungberg på podden Prata Mat. I måndags gick nyheten ut som huvudnyhet RS nyhetsbrev foodnet. Sedan följde mediahajp,

https://www.google.se/#q=wrapsemla

Mediainvasionen på Tössebageriet är ett faktum. Tidningar, tv, radio alla har varit på Tösse. Det skrivs, smakas och snackas om wrapsemlan. Heter det semmelwrap eller wrapsemla är en av de diskussionerna och den nya hetväggen är hetare än någonsin på sociala medier. Som till exempel på twitter:

https://twitter.com/search?q=wrapsemla&src=typd

Och på Tösses, där kavlas, bakas, vispas och spritsas och rullas som aldrig förr:

– Podcasten var startskottet till den otroliga mediastormen det blev om semmelwrappen igår. ALLA stora medier var här på Tösses igår, säger Mattias Ljungberg i ett sms Restauranger& Storkök tidigt på onsdagsmorgonen.

I dagens Metro bekräftar Mattias Ljungberg att det var i fredags och till podcasten Prata Mat som han berättade om wrapsemlan för första gången. Till Dagens Media säger han att konditoriet nu nyanställer för att klara efterfrågan.

Världscupen för konditorer startar inom några dagar i Lyon. Mattias Ljunggren är lagkapten för det svenska laget. Prata Mat är på plats för att följa tävlingen för konditorerna och även guldfavoriten i Bocuse d´Or Tommy Myllymäki.

För att höra senaste nytt, prenumera på podden Prata Mat.

https://itunes.apple.com/se/podcast/lisbeth-rauden/id910016996?l=en&mt=2

FOTNOT: Prata Mat är en podcast som startade i början 2014 av Restauranger&Storköks chefredaktör Lisbeth Rauden. 82 inslag är hittills producerade. Inriktningen är samtal med aktuella personer kring det dynamiska restauranglivet. Här kommer profilerna själva till tals. Vi möter kockar och matsalsproffs – servitörer, sommelierer, bartenders, forskare och innovatörer. Intervjuerna görs i Sverige och utomlands, oftast på svenska, men även på engelska och franska och lyssnare finns över hela världen. En lyssnarfavorit är Jean-Louis, Marchandise, krögare la Petite, Helsingborg. https://soundcloud.com/lisbeth-rauden/jean-louis-marchandise-la-petite-i-helsingborg189
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094