23948sdkhjf

Dags för ny Krogvecka

Mellan den 30 januari och 15 februari 2015 är Krogveckan tillbaka. Krogveckan anordnas för sjätte året i rad och väntas under en tvåveckorsperiod locka över 30 000 gäster.
Eventet Krogveckan innebär att gäster kan äta specialkombinerade tvårättersmenyer för 200 eller 300 kronor. Intresset bland restaurangbesökare är stort - förra året lockade Krogveckan över 30 000 matgäster.

– Under de här två veckorna blir det lättare för gäster runtom i landet att gå ut och äta så ofta de önskar och även upptäcka restauranger som de i vanliga fall kanske inte har möjlighet att besöka. I år går det även att välja mellan menyer för 300 kronor, vilket har gjort att utbudet av så kallade lyxrestauranger har ökat, säger Love Bergsten, Nordenchef på arrangören Bookatable.

Brasseriet Luzette på Centralstationen i Stockholm, med Tommy Myllymäki som kreativ ledare för maten, är en av dem som medverkar under Krogveckan.
– För oss är det en självklarhet att vara med. Dels för att vi är relativt nyöppnade och för att det är ett roligt sätt att nå ut till nya gäster och för att vårt restaurangkoncept med att ha öppet hela dagen, från tidig morgon till sen kväll, passar perfekt för den här typen av event. För vår Krogveckan-meny har vi valt rätter främst från vårt rôtisseri, säger Björn Wallentin, restaurangchef på Luzette.

Bland de 170 medverkande återfinns Stockholmskrogarna Melanders, Edsbacka Wärdshus, Hotellet, Bistro Rigoletto, Grill, Brasserie Le rouge, Prinsen, Villa Godthem, Luzette, Stallmästaregården, Mr French och Trattorian.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078