23948sdkhjf

Italien tog guld i konditori VM i Lyon, Sverige sjua.

USA tog brons och Japan tog silverplatsen. Sverige kom på plats sju, målet för laget som betraktar sig som rookie i sammanhanget var att komma bland de tio bästa. Lagkapen Mattias Ljungberg med lagkamrater Frida Lejon och Fredrik Borgskog var mycket nöjda.
Det Svenska Konditorlandslaget på sjunde plats i Konditor-VM, Coupe du Monde de la Pâtisserie. På måndagen tävlade de Svenska Konditorlandslaget som en av 21 nationer i VM för konditorlandslag och placerade sig på sjundeplats med temat ”Vikings of Sweden”. Det italienska laget tog hem guldet följt av silvermedaljörerna Japan och bronsmedaljörerna USA.

– Vi är så otroligt nöjda och glada med vår prestation idag. Att överhuvudtaget befinna sig på den här tävlingsarenan med världens bästa konditorer har varit en oförglömlig upplevelse och värdefull erfarenhet, säger Johan Sandelin lagkapten för det Svenska Konditorlandslaget. Att dessutom på kort tid lyckas med att bli nummer sju i världen är en fantastisk prestation och jag kan inte vara en stoltare lagledare, avslutar Johan Sandelin.

https://soundcloud.com/lisbeth-rauden/konditorivm

Prenumera på Prata Mat: https://itunes.apple.com/se/podcast/prata-mat/id910016996?l=en&mt=2

Här är konditorerna i de vinnande lagen:

ITALIE
Emmanuele FORCONE
Francesco BOCCIA
Fabrizio DONATONE

JAPON
Kazuhiro NAKAYAMA
Junji TOKUNAGA
Shinichi SUGITA

ÉTATS-UNIS
John KRAUS
Joshua JOHNSON
Scott GREEN

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079