23948sdkhjf

Besviken Myllymäki: Jag var här för att vinna

Tommy Myllymäki erövrade, i konkurrens med världens bästa kockar, en bronsmedalj i Bocuse d ́Or. Myllymäki tog 2011 hem ett silver i samma tävling och i maj 2014 intog han segerpallen i Bocuse d ́Or Europe. Inför tävlingen i Lyon hade han endast guld i sikte ebnligt ett pressmeddelande från Gastronomi Sverige.
– Jag var här för att vinna. Jag och mitt team har jobbat hårt under en lång tid och just nu är vi lite besvikna, men jag vet också att det är världen bästa kockar jag tävlat mot. En tredje plats i världen är förstås också en bedrift, sa Myllymäki direkt efter att han fick bronsmedaljen i sin hand.

Tommy Myllymäki gick in i sitt tävlingskök klockan 09.10 på onsdagen. På fem timmar och 35 minuter har han tillagat och serverat två raffinerade rätter till 14 personer.

– Nu ska jag hem och ladda om, ta hand om familjen och sedan leverera ännu bättre smaker och upplevelser på mina svenska krogar. Man lär sig en hel del nytt på att tävla i Bocuse d’Or, fortsätter Tommy Myllymäki.

Det svenska teamet bakom Tommy Myllymäki var Albin Edberg, assistent/commis, Jonas Dahlbom, coach, samt Henrik Norström, President och Sveriges representant i juryn.

Priset för bästa commis gick till Finland som även prisades för bästa kötträtt. Japan fick utmärkelsen bästa fiskrätt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109