23948sdkhjf

McDonald's i USA sparkar vd

McDonald's Don Thompson är det senaste offret för hamburgerkedjans vacklande försäljning. På onsdagskvällen tvingades han lämna företaget efter två år på vd-posten, skriver Nyhetsbyrån Direkt.
McDonald's rapport för det fjärde kvartalet, som lades fram i slutet av förra veckan, var dyster läsning och visade ett försäljningstapp på sju procent. För jämförbara restauranger var nedgången enligt CNN Money en procent medan resultatet sjönk hela 21 procent.
Företaget utsätts för allt hårdare konkurrens från nya snabbmatsbolag som exempelvis Chipotle Mexican Grill. McDonald's tappar också mark i Europa, där många restauranger i Ryssland och Ukraina stängt på grund av den nuvarande konflikten.

I ett försök att förnya sig har McDonald's i USA nyligen strukit åtta rätter från menyn, i syfte att lämna plats för "kommande innovationer". Dessa innovationer skulle enligt bedömare kunna vara allt från rätter med nya ingredienser till att göra det enklare för kunderna att göra mer individualiserade order.

Don Thompson ersätts den första mars av Steve Easterbrook.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.359