23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Frankrike på charmoffensiv

Nu vill Frankrike stärka sin ställning som matlagarlandet nummer ett. Genom evenemanget ”Goût de France/Good France” vill man visa vad fransk matlagning står för. 1 300 kockar/restauranger över hela världen är med, däribland 17 svenska kockar.

”Goût de France/Good France” är ett internationellt gastronomiskt evenemang som anordnas på den franske utrikes- och biståndsministerns, Laurent Fabius, initiativ. Evenemanget stöds av stjärnkocken Alain Ducasse (bilden) och är tänkt att vara en hyllning av det franska köket.

Den 19 mars kommer fler än 1 300 utvalda kockar på fem kontinenter att komponera en meny på sina restauranger som inspireras av den franska kokkonsten.

Bland de 1 300 kockarna finns 17 svenska:

- Peter Bennyson, 19 Glas, Stockholm

- Fredrik Sandberg, Berns bistro, Stockholm

- Robert Kraft, Bistro Jarl, Stockholm

- Roger Lindberg, Brasserie Bobonne, Stockholm

- Richard Golscher, Broms, Stockholm

- Geoffroy Guyot, Fransosen, Umeå

- Marcus Nemrin, La Petite, Helsingborg

- Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus, Älvsjö

- Michael Spiridon och Lucas Ziesel, Le Rouge, Stockholm

- Laurent Loustalot, Ma cuisine, Göteborg

- Roland Persson, Metropol Palais, Stockholm

- Jonas Dahlbom, Ölbaren, Åre

- Fredric Andersson, Restaurang Kärranäs, Uddevalla

- Karl Bengtsson, Restaurang Gastro, Helsingborg

- Gustav Trägårdh, Sjömagasinet, Göteborg

- Mats Vollmer, Vollmers, Malmö

BREAKING
{{ article.headline }}
0.079