23948sdkhjf

Jan Johansson lämnar SCA

I samband med ett styrelsesammanträde i dag meddelas att Jan Johansson kommer att frånträda som VD och koncernchef för SCA.
– De senaste månaderna har jag fått ägna stor del av min tid åt de granskningar av SCA som pågår. Nu har också en förundersökning inletts, vilket innebär att mitt fokus att sköta själva verksamheten framöver ytterligare reduceras. Det beslut styrelsen och jag därmed kommit fram till i SCAs, aktieägarnas, medarbetarnas och mina anhörigas intresse är att jag lämnar VD och koncernchefspositionen, säger Jan Johansson i ett pressmeddelande från SCA som publicerades på tisdagskvällen.

Styrelsen för SCA har utsett Magnus Groth till ny VD och koncernchef. Magnus Groth är idag chef för affärsenheten Consumer Goods Europe och har tidigare bl.a. varit börsbolags-VD. Magnus Groth tillträder den 1 mars. Mats Berencreutz, vice VD i SCA, kommer att gå i pension den 1 mars 2015 och lämnar därmed koncernledningen och SCA meddelades också från SCA.

SCA har försäljning i cirka 100 länder. Bland varumärkena finns Tork samt regionala varumärken som exempelvis Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo och Vinda..

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097