23948sdkhjf

Malmö växer med 18 nya caféer och restauranger

Två caféer. Juicebar. Alkoholfri afterwork. Veganburgare. Två vinbarer, varav den ena fokuserar på naturviner samt tvåfaldig satsning av Marcus Samuelsson. Det är några av de 18 nya restaurangerna och caféer som är på gång i Malmö enligt en sammanställning på sydsvenskan.se.
Marcus Samuelsson gånger två
I det nya konsertcentret Malmö Live öppnar Eatery Social Taqueria och Kitchen and Table, två nya restauranger som bär Marcus Samuelssons signatur.
Maten är internationell och de som på plats ansvarar för det är Frida Nilsson, köksmästare som tog en andra plats i Kockarnas kamp, och Joel Lindqvist som vann dessertmästarna och blir pastry chef.

Riktig kvarterskrog
3. På Nobelvägen i Besöks gamla lokaler öppnar Ivan Jurman sin nya Kvarteret Åkern, som är döpt efter kvarteret där restaurangen ligger. Ivan Jurman drev tidigare Smaki Malmö.

Vinbar gånger två
4. Krögarna på B.A.R vid Davidshall flyttar till Engelbrektsgatan, Besnik Gashi och Robert Jacobsson och Nomas förre chefssommelier Pontus Elofsson och öppnar vinbaren Bord 13 med focus på naturviner
5. L’Enoteca.
I hörnet av Västergatan/Mäster Johansgatan kommer vinbaren L'Enoteca och med venetianska tapas, cicchetti och mellaneuropeisk mat på menyn. Öppning i april.


Nytt på grillen

6. Savoy Grill, Krögarduon Niklas Billsten och Joakim Nilsson från fiskrestaurangen Johan P har tagit över Savoys klassiska kroglokal på Norra Vallgatan öppnar grillrestaurangen Savoy Grill.

Gröna burgare
7. Malmöborna får nu också tillgång till veganburgare i The Vegan Bar som Ahmet Kibar öppnade i lördags vid Möllevångstorget.

Flytt av Epicuré och göteborgare till Centralen, mer vegetariskt
8. Italienska krogen Epicuré flyttar från Generalsgatan på Gamla väster till Gustav Adolfs torg. Angelo ”Lino” Miraglia över den asiatiska krogen Dim Sums lokaler.

9. Salt & Sill
Salt & Sill flyttar in på Malmö centralstation den 2 mars och tar over lokalerna där Johan P tidigare har legat. Salt & Sill startade på Klädesholmen utanför Tjörn 1999 och öppnade förra året en kombinerad restaurang och delibutik på Göteborgs centralstation.

10.En ny vegetarisk restaurang,Sájvva kommer att öppna i den spetsiga i korsningen Östra Förstadsgatan och Drottninggatan. Nu ska 22-åriga Sofia Björk driva en vegorestaurang och satsar på rotfrukter och säsongsmat.

Franska influenser ökar
11. Bouchon. Köttkrogen Mandos ägare John Visser och Mrs Browns kökschef Dennis Gustafsson öppnar i maj den franska krogen Bouchon på Andréelundsvägen bakom Stadshuset

12.Bon Ici
Green Matmarknad och Torso Twisted vid foten av Turning Torso ger mars plats för Bon Ici med 70-80 platser och en fransk-svensk meny

13. Riannas får systerrestaurang
Krögarparet Anna och Ricky Lindfors som driver Riannas Bistro & Vinbar i Slottsstaden, satsar på tillökning i mars med Riannas by the Sea i Aromas gamla lokaler vid Scaniaplatsen.

Kaféer och biobistro, juicer
14. I den nya biografen på Friisgatan kommer bistron Panora att öppna senare i höst. Bistron kommer att vara öppen från lunch till sent kvällen. När biografen väl öppnat så kommer man att intensifiera arbetet med att hitta en samarbetspartner till bistron.

15. Kafékedjan Le Croissant som har ett tiotal kaféer runt om i Sverige och kommer i slutet av februari att etablerr sig I Malmö på Södra Förstadsgatan. Kafét kommer att erbjuda egenproducerat kaffe, smörgåsar och pastarätter.

16. Condeco
Kafékedjan Condeco har sex kaféer i Göteborg och äger vegetariska kaféet Satori på Kalendergatan i Malmö. I mars/april öppnar de på Södra Tullgatan och siktar på att ha 300 sittplatser inomhus och 150 platser utomhus.

17. Juicekliniken
Den 7 april öppnar den nya juicebaren i centrala Malmö, där
där Kafé Moroten och Grue tidigare legat. Annika Sellgren är innehavaren som satsar på näringsriktig juicebar och Malmös första alkoholfria afterwork.

18.Mums för bokmalar får vänta
Malmö stadsbiblioteks nya restaurang skulle ha öppnat till sommaren men projektet skjuts på framtiden. Just nu genomför Stadsbiblioteket samtal med fyra olika restauratörer och planen är att öppna vid årsskiftet 2015-2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063