23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Ledarbyte i kocklagen

Marcus Bremdahl, lagkapten Stockholm Culinary Team, SCT, går in som coach i Sveriges Juniorkocklandslag tillsammans med Peter Jelksäter, som nyligen fick uppdraget att vara projektledare för Konditorilandslaget. Marcus Bremdahls plats i SCT tas nu över av Andreas Printz.

– Det ska bli superroligt att få utveckla laget och få försvara OS guldet,säger Andreas Printz som i november 2014 var med och säkrade ett VM guld för Stockholm Culinary Team i klassen för regionallag i Luxemburg.

Peter Jelksäter och Marcus Bremdahl ska leda Juniorkocklandslaget tillsammans. Anledningen till förändringen är att Peter Jelksäter tagit över uppgiften som projektledare för Konditorilandslaget efter Evert Bränd.

Mer om detta i senaste R&S 1/2015.


Fakta:
ANDREAS PRINTZ

, 30 ÅR

Driver Filipsson Mat & Diverse. Uppvuxen i Järfälla utanför Stockholm. Driver idag Filipsson Mat & Diverse där han anordnar matlagningskurser, cateringar och hemma hos med personlig kock. Har arbetat på bland annat. Aquavit, Grill & Raw Bar, GQ, Sturehof samt var med och startade upp Cloud Nine. Har även varit en sejour i New York på Riingo och Aquavit NYC. Tävlade i årets kock 2012.

Fakta:
MARCUS BREMDAHL,

30 ÅR LAGLEDARE, Kökschef på Melanders. Uppvuxen i Varberg på västkusten, flyttade till Stockholm vid 21 års ålder. Började då jobba på Ulla Winbladh, efter 2 år gick Marcus vidare till Restaurang Restaurangen inom f12-gruppen. 2008 kom han i kontakt med en fantastisk människa, matlagare och mentor, Jurgen Grossman och restaurang GQ, där blev han kökschef och senare delägare. 2012 började Marcus jobba för Erik Molinder och Melanders.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.068