23948sdkhjf

Danskar kan sätta odds på Årets Kock & Servitör

Den danska motsvarigheten till Svenska Spel, Danske Spil har startat upp ett nytt spel. I Danmark är det för första gången att spela på vem som vinner Årets Kock och Årets Servitör.


Söndag den 22 februari äger finalen rum för att utse Årets Kock i Danmark, här är utmaningen att under sex timmar skapa en trerätters meny. Parallellt med kocktävlingen tävlar också servitörerna om den danska mästartiteln Årets Tjener.

Favoritfältet är starkt skriver danska Horesta, men Dennis Juhl Jensen, Ruths Hotel i Skagen är favorit i odds 4.00. Tätt efter kommer Mikkel Højborg Olsen, Restaurant Barbette, Vordingborg med oddsen 4.50.

Årets servitör avgörs parallellt genom att de fem finalisterna i denna tävling med lottdragning blir kopplade till en av de tio kockarna och har en självständig tävling .
Förra årets danska mästerservitör Peter Pepke Kong Hans Kælder i København är favorit med odds 2.25, tätt följd av Heine Rene Egelund, Sortebro Kro, Odense med odds 2.50.

På Danske Spils hemsida kan man se oddsläget för finalisterna:



Domarna till Årets Kock i Danmark är Anita Klemensen, Bo Jacobsen, Per Hallundbæk, Rasmus Kofoed, Thomas Herman och Thorsten Schmidt.

Dommerpanelen i Årets Servitör är Christian Aarø Mortensen, Jacob Kocemba, Jesper Boelskifte och Søren Ledet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078