23948sdkhjf

Avenyfamiljen helt Kravmärkt

Hela restaurangkoncernen Avenyfamiljen i Göteborg är nu KRAV-märkt vilket omfattar åtta restauranger, ett kafé och ett ekologiskt mikrobageri.
– Som stor aktör i branschen har vi ett ansvar att driva utvecklingen, och vi hoppas att det vi gör underlättar för mindre aktörer att följa efter, säger Tobias Hamberg på Avenyfamiljen.

En KRAV-certifiering innebär nya rutiner med tydliga riktlinjer för till exempel avfallshantering, miljöpolicy och inköp av råvaror. Att hela restaurangkoncernen nu är KRAV-märkt kommer inte att förändra prisbilden för matgästerna, däremot hoppas Avenyfamiljen att man bidrar till en grönare restaurangbransch:

– Vi är en stor kund, vi kan ställa krav och det handlar om rätt stora volymer. När vi får grossister att ta in ett större utbud av KRAV-råvaror så underlättar det samtidigt för mindre aktörer att göra detsamma. Vi anser själva att vi har ett ansvar att leda och driva på utvecklingen åt det här hållet nu när vi är så här stora, säger Tobias Hamberg, vd för verksamheten på Tredje Långgatan i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111