23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Nya kocklandslaget för juniorer har bildats

Det nya Svenska Juniorkocklandslaget uttaget och siktet är främst inställt på att försvara OS-guldet från 2012 under Culinary Olympics i Erfurt 2016. – Juniorkocklandslaget går nu i en ny fas med nya fantastiskt kompetenta och tävlingsladdade unga kockar, säger Peter Jelksäter lagledare för Juniorkocklandslaget. Redan nu börjar resan mot OS-guld i Erfurt och kockarna kan förvänta sig hårdsatsning redan från början.

Peter Jelksäter fortsätter som lagledare och Marcus Bremdah, förde detta Stockholm Culinary Team är coach.

Albin Edberg,commis till Tommy Myllymäki i Bocuse d'Or 2014-2015

från Jönköping och arbetar på restaurang Sjön i Jönköping.

Douglas Fagerman, från Stockholm och arbetar på restaurang Oaxen i Stockholm.

Kasper Kleihs, från Ullared och arbetar på restaurang 28+ i Göteborg.

Gustav Leonhardt, från Nynäshamn. Går sista året i skolan.

Annie Lundin, från Växjö och arbetar på Fotografiska i Stockholm.

Inez Mannerstedt, från Stockholm och arbetar som frilans.

Sebastian Pettersson, från Göteborg och arbetar på Lindeberg konditori och bageri i Stockholm.

Erik Seger, från Trosa och arbetar på restaurang Volt i Stockholm.

Ludwig Tjörnemo, från Stockholm och arbetar på restaurang Esperanto i Stockholm

Fakta:

Det Svenska Juniorkocklandslaget är en del av Svenska Kockars Förening, vars uppgift är att främja utvecklingen av det unika svenska köket samt tävla i internationella gastronomiska tävlingar. Lagmedlemmarna är 18-25 år gamla. Deras mål är att inspirera andra unga kockar och konditorer i Sverige samt sätta Sverige och svensk mat på både den nationella och den internationella kartan.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.077