23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Alla vinnare White Guide 2015

Här är samtliga vinnare med motiveringar i White Guide 2015:
Årets Bästa Restaurang
Fäviken Magasinet, Järpen

För att ha skapat en fullfjädrad gastronomisk tidsmaskin, som inte

bara tar oss tillbaka till det bästa av där och då, över det mest njutbara

här och nu till det som håller också i ett utmanande framöver

– och för att med sällsamt snille lyckas slå en brygga mellan dåtid,

nutid och framtid i en förtrollande paketering i yppersta världsklass.

Årets Matupplevelse
Gastrologik, Stockholm

För att med alla sinnen på rätt våglängd navigera genom producenternas

ymniga råvaruvärldar i kompromisslös jakt på det

allra bästa från mark, skog och vatten – och i en lika känslig som

radikal matlagning förvandla håvorna till en storslagen fest för

öga och gom med smaker och aromer i perfekt pitch.

Årets Stjärnskott –

Koka, Göteborg

För att med stort gastronomiskt självförtroende ha skapat en informell

krog där gästerna bjuds på stora smakmässiga upplevelser i

mötet mellan mat och vin tillsammans med en chosefri service i en

härlig atmosfär, som ger en ny definition åt begreppet hjärtligt.

Årets Serviceupplevelse

Fäviken Magasinet, Järpen

För att successivt snickra på en fullödig serviceupplevelse som

har samma äkthet och egenart som husets gastronomi med stora

inslag av spektakulär och nyskapande underhållning samtidigt

som alla detaljer i det klassiska serviceupplägget ägnas största

möjliga omsorg.

Årets Vinupplevelse
Operakällaren, Stockholm

För att ha utvecklat sitt klassiska vinarbete till en elegant, kunnig

och väldigt underhållande föreställning i samklang med tiden, där

gamla vördnadsvärda rashästar från ett av Sveriges finaste vinstall

utmanas av yngre vilda förmågor som tämjs i magnifika matmatchningar.

Årets Ölupplevelse
Thörnströms Kök, Göteborg

För att med osviklig passion ha introducerat och vidareutvecklat en

hantverksinspirerad öllista samt utvecklat gästernas förståelse och

entusiasm för öl som dryck till modern gastronomi.

Årets Kaffeupplevelse –
Upper House Dining, Gothia Towers, Göteborg

För att ha skapat en njutningsfylld kaffestund där kaffets kvalitet

och presentation tillsammans med exceptionellt underhållande

kaffegodis blir en integrerad del av hela den gastronomiska

upplevelsen.

Årets Merroir Award
Hoze, Göteborg

För att våga bryta många invanda tabun om hur sjömat ska sourcas,

hanteras, beredas och presenteras för att smaker, aromer och

konsistenser ska komma maximalt till sin rätt - allt paketerat i ett

kunnigt och inspirerande dialogformat.

Årets Hållbara Gastronomi –
Lilla Bjers Gårdskrog, Visby

För att ha tagit närodlat och ekologiskt till nya höjder där råvarans

smakkvalitet i än högre grad matchar nivån på det kreativa och

gastronomiska handlaget.

Årets Värt En Resa
Ambiance Restaurant, Tygelsjö

För att med fransk esprit och intuition subtile locka gäster från när

och fjärran till en unik gastronomisk oas i en skånsk by med hela

Öresundsförbindelsen runt hörnan.

Årets Hjärtekrog
Jazzköket, Östersund

För att skapat ett svängigt vardagsrum för jämtar och tillresta som

vill uppleva en krog där trivseln är lika hög som nivån på gastronomin

och ansvaret för djur och natur.

Årets Smakutvecklare i livsmedelsbranschen
Wapnö Gård, Halmstad

För att ha slagit en brygga mellan det bästa av lokal självförsörjning

och riksvid potential och ha gett ”gårdsmejeri” en ny innebörd, genom

att med gammaldags mejeritradition som bas ha utvecklat ett

högprofilerat sortiment av mjölk-, smör- och yoghurtprodukter som

bjuder på höga och rena smaker samtidigt som allt är producerat

med ansvar i en modern mejerianläggning med stor volymkapacitet.

Årets White Guide Rising Star
Lina Ahlin Olofsson, Restaurant Frantzén, Stockholm

För att med en till synes omättlig kunskapstörst och stora, närmast

kaxiga ambitioner samt imponerande kreativ talang vilja ta

aktiv del i utvecklingen av den ultimata matupplevelsen.

Årets Hyllning av en Långtida Betydelsefull
Gastronomisk Gärning
Per Bengtsson, PM & Vänner, Växjö

För att genom en sällsynt entusiastisk enträgen gastronomisk

gärning som väckt genklang över alla gränser nu ha skapat ett

komplett gastrohotell likt en kulinarisk fästning i den tidigare

garnisonsstaden.

White Guide Global Gastronomy Award 2015
Magnus Nilsson, Fäviken Magasinet, Järpen, Sverige

För att ha utvecklat en helt enastående lokal och personlig gastronomi,

som glimrar som ett norrsken högt och vida kring, där han

avlockar skogar, marker och kringliggande vatten sina inneboende

hemligheter, med djupaste förståelse för terroirens möjligheter

och hållbarhetens utmaningar med dörren på glänt till den myllrande

mikrobiologins parallella universum i en restaurangkultur

som bryggar historia och framtid, konst och vetenskap – kryddat

med lika delar poesi och humor.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.047