23948sdkhjf

Harrys med egen truck

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Restaurangkedjan Harrys hakar på foodtruck-trenden och rullar ut sin nya truck i Göteborg från och med idag 7 april. Det blir klassiskt svenskt men med twist.

För ett år sedan lanserades nya Harrys med start i Göteborg. Nya Harrys satsar på det svenska och förändringen tydliggörs i allt från design och inredning till storsatsningen på svensk mat som man numera även kommer att kunna äta i deras helt nya foodtruck.

– Hittills har vi sett trucks med olika typer av amerikansk och asiatisk inriktning. Harrys foodtruck serverar tolkningar på klassiska, svenska rätter. Samtidigt ser vi det här som ett gyllene tillfälle att intensifiera dialogen med våra gäster. På så sätt lär vi oss mer om vad och hur framtidens gäst vill äta, säger Gustav Löfving som är marknadschef på Harrys.

Foodtruckens meny har krogkedjan tagit fram tillsammans med den välkände kocken och matkreatören Johan Åkerberg som tidigare gett ut flera böcker om mattrender. På menyn hittar man bland annat långtidsbakad rotselleri, äppelfläsk med surkål, Harrys kallrökta lax och nostalgidesserten radiokaka.

– Det informella och lättillgängliga ätandet blir allt mer populärt bland svenskarna, vi ser att det rullar ut foodtrucks över hela landet och inte bara i Stockholm och Göteborg. Idag ställer konsumenterna höga krav på maten de serveras. Man vill ha mer avancerad mat än korv med bröd och pulled pork samtidigt som det ska vara tydligt vart råvarorna kommer ifrån och hur de tillagats, säger Johan Åkerberg.

Harrys food truck kommer varje dag att stå på olika platser i Göteborg från och med den 7 april. Platsen meddelas via Instagramkontot @harrysgoteborg, Facebooksidan Harrys Göteborg och via appen Streetkäk.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Nyhetsbrev

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Arkiv

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.086