Årets Servicehandlare satsar på närodlat

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

I går kväll stod det klart att Helena och Ulf Göök, ägare av Korv me mos i Tvååker i Halland, blev Årets Servicehandlare. Eller som priset mera högtidligt heter: Convenience Retail Awards. I motiveringen heter det bland annat att de skapat en modern snabbmatsrestaurang där närodlat och lokalproducerat är ledorden.



Far och dotter Göök övertog ett stängt gatukök av traditionellt slag som de utvecklat på ett smått unikt vis. De satsar på sallader och smörgåsar vid sidan av det vanliga sortimentet och köper in närodlade råvaror och tillverkar de flesta charkprodukterna själva. Helena och Ulf har även byggt en uteservering av samt köpt in ett angränsade hus för att där jobba med catering och beställningar för större grupper. I grunden finns dock det lilla gatukökets själ.

- Vi vill lyfta fram Korv me mos som en långsiktig satsning och en utveckling helt i tiden. Det ligger i ett litet samhälle på landsbygden men har kunder från både när och fjärran, säger Bengt Hedlund, vd i Svensk Servicehandel & Fast Food och påpekar att tanken med närproducerat verkligen visat sig vara rätt och att omsättning och lönsamhet har en positiv utveckling. Dessutom är det duktiga och trevliga ägare som månar om sina gäster, sina anställda och sin bygd. Vi är mycket imponerade av Korv me mos.

Priset delades ut i går kväll i samband med Axfood Närlivs Servicehandelsdagar i Göteborg.

Fakta om Korv me mos

Ligger i Tvååker med 2 500 invånare, 15 km sydost om Varberg (på vägen mot Ullared)
Ägs av Helena och Ulf Göök



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Max vd hoppas på 50 år till

Richard Bergfors i intervju om kedjans framtid.

Från Gotthards till Norrlandsoperan

Han går till Qvanti

Vill främja hållbart fiske

Kocken och kreativa ledaren kan numera också titulera sig ambassadör för hållbart fiske.

De ska sköta ruljansen på Bank Hotel

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Nyhetsbrev

Ny nod för life science och livsmedel

Arkiv

Mer kapital till Karma- fortsatt expansion i Europa

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

Hotel Rogge i nya händer

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

Upprop i restaurangbranschen - vill öka efterfrågan på svenska råvaror

Efter sommarens torka uppmanas restauranger och måltidsverksamheter välja svenskt kött, frukt och grönt för att stötta bönder efter sommarens torka.

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bordsservering på McDonald´s

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.133