23948sdkhjf

Årets Servicehandlare satsar på närodlat

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

I går kväll stod det klart att Helena och Ulf Göök, ägare av Korv me mos i Tvååker i Halland, blev Årets Servicehandlare. Eller som priset mera högtidligt heter: Convenience Retail Awards. I motiveringen heter det bland annat att de skapat en modern snabbmatsrestaurang där närodlat och lokalproducerat är ledorden.



Far och dotter Göök övertog ett stängt gatukök av traditionellt slag som de utvecklat på ett smått unikt vis. De satsar på sallader och smörgåsar vid sidan av det vanliga sortimentet och köper in närodlade råvaror och tillverkar de flesta charkprodukterna själva. Helena och Ulf har även byggt en uteservering av samt köpt in ett angränsade hus för att där jobba med catering och beställningar för större grupper. I grunden finns dock det lilla gatukökets själ.

- Vi vill lyfta fram Korv me mos som en långsiktig satsning och en utveckling helt i tiden. Det ligger i ett litet samhälle på landsbygden men har kunder från både när och fjärran, säger Bengt Hedlund, vd i Svensk Servicehandel & Fast Food och påpekar att tanken med närproducerat verkligen visat sig vara rätt och att omsättning och lönsamhet har en positiv utveckling. Dessutom är det duktiga och trevliga ägare som månar om sina gäster, sina anställda och sin bygd. Vi är mycket imponerade av Korv me mos.

Priset delades ut i går kväll i samband med Axfood Närlivs Servicehandelsdagar i Göteborg.

Fakta om Korv me mos

Ligger i Tvååker med 2 500 invånare, 15 km sydost om Varberg (på vägen mot Ullared)
Ägs av Helena och Ulf Göök



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.164