23948sdkhjf

Restaurangvärldens sajt hackad av islamistgrupp

R&S mediakollega Restaurangvärlden, som ges ut av förlaget Mediavänner har drabbas av hacker och intrång i helgen. Restaurangvärldens sajt visade budskap från islamistisk hackergrupp – attacken polisanmäls uppger Dagens samhälle.
Andra tidningar som drabbats av attacker den senaste tiden är Stampen-sajten Familjeliv.se , vänstertidskriften ETC och Expressens matsajt ”Mitt kök” . I de två senaste och nu senast Restaurangvärlden publicerade hackarna islamistiska budskap.
– Det är skittråkigt. Men det är inte en attack som är riktad specifikt mot oss. De skrapar hela nätet för att hitta sajter som går att komma åt, säger Henric Jöraas, marknadsansvarig på förlaget Mediavänner, som ger ut Restaurangvärlden till Dagens Samhälle.

"Fallaga Team" ären tunisisk hackergrupp med en islamistisk agenda. Gruppen deltog i en räd av hackerattacker mot franska sajter som skedde i efter av terrorattacken mot Charlie Hebdo.

Hackergruppen har förmodligen kommit in i systemet via förlagets FTP, och laddat upp eget innehåll till Restaurangvärldens sajt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094