Så avgörs Grill-och BBQ-VM

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Fem huvudkategorier som korar WBQA 2015 Grand Champion, dessutom ytterligare tre sidokategorier som blir en utmaning för de tävlande och en extra krydda för publiken.  Reglerna är satta för Grill & BBQ-VM som äger rum den 13-14 juni på Heden i Göteborg.

För att ta hem världsmästartiteln på Heden den 14 juni så gäller det att behärska flera olika moment och råvaror på grillen. Nu står det klart vilka fem kategorier som de omkring 60 lagen ska göra upp i.

Det är kyckling, fisk, revben, fläskbog och nötbringa som ska tillagas och rätterna bedöms utifrån smak, mörhet, utseende och kreativitet där smaken så klart är den viktigaste delen. Det lag som får högst totalpoäng tar hem titeln som WBQA 2015 Grand Champion.

– Sedan koras det segrare i varje deltävling. Så man kan exempelvis bli WBQA 2015 Barbecue Chicken Champion, berättar Kent Nilsson, ordförande i Svenska Grillfrämjandet och tillägger:
– Men man kan också bli totalvärldsmästare utan att ha vunnit en enda gren. Har man bara en hög jämnhet på placeringarna så kan det innebära att man får den högsta totalpoängen.


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Onlinepizza kör godis åt Hemmakväll

Löfbergs nyöppnar

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Äggröra hos Preem

Nyhetsbrev

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Arkiv

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sänd till en kollega

0.138