23948sdkhjf

Så avgörs Grill-och BBQ-VM

Fem huvudkategorier som korar WBQA 2015 Grand Champion, dessutom ytterligare tre sidokategorier som blir en utmaning för de tävlande och en extra krydda för publiken.  Reglerna är satta för Grill & BBQ-VM som äger rum den 13-14 juni på Heden i Göteborg.
För att ta hem världsmästartiteln på Heden den 14 juni så gäller det att behärska flera olika moment och råvaror på grillen. Nu står det klart vilka fem kategorier som de omkring 60 lagen ska göra upp i.

Det är kyckling, fisk, revben, fläskbog och nötbringa som ska tillagas och rätterna bedöms utifrån smak, mörhet, utseende och kreativitet där smaken så klart är den viktigaste delen. Det lag som får högst totalpoäng tar hem titeln som WBQA 2015 Grand Champion.

– Sedan koras det segrare i varje deltävling. Så man kan exempelvis bli WBQA 2015 Barbecue Chicken Champion, berättar Kent Nilsson, ordförande i Svenska Grillfrämjandet och tillägger:
– Men man kan också bli totalvärldsmästare utan att ha vunnit en enda gren. Har man bara en hög jämnhet på placeringarna så kan det innebära att man får den högsta totalpoängen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062