Restaurangakademien köper Årets Kock

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Restaurangakademien förvärvar Årets Kock AB av Svensk Mjölk och blir därmed ett helägt dotterbolag till Restaurangakademien.

https://soundcloud.com/lisbeth-rauden/kopet-sakrar-framtiden-for-arets-kock-hanna-halpern-vd-ra

Restaurangakademien har träffat avtal om att köpa Årets Kock AB av Svensk Mjölk. Bolaget Årets Kock AB står bakom tävlingen Årets Kock, som startades 1983 av de svenska mejeriföretagens branschorganisation Svensk Mjölk tillsammans med Gastronomiska Akademien och med stöd av Tore Wretman. I dag är Årets Kock det svenska mästerskapet i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Föreningen Årets Kock som består av de tidigare vinnarna av Årets Kock ser positivt på det nya ägarskapet.

– Restaurangakademiens köp av Årets Kock AB känns som en naturlig följd av samarbetet mellan Årets Kock och Restaurangakademien. Båda har som syfte att driva den gastronomiska utvecklingen i Sverige till världsklass och genom den här starka konstellationen tror vi på en fortsatt bra tillväxt, säger Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987, ordförande Juryn Årets Kock, och Markus Aujalay, Årets Kock 2004, ordförande Föreningen Årets Kock.

Årets Kock AB kommer att drivas som ett helägt dotterbolag till Restaurangakademien. Bolaget kommer även i fortsättningen att finansieras av sponsorer.
– Köpet förändrar inte sponsorupplägget utan Årets Kock AB kommer att fortsätta vara sponsorfinansierat. Det är därför viktigt att Årets Kock är ett fristående dotterbolag till Restaurangakademien, säger Hanna Halpern, redan tidigare vd för både Restaurangakademien och Årets Kock.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sibylla öppnade i Lund

Ny restaurang på stationen.

Norska pizzajätten öppnade i Gävle

Ikea in i Svensk Dagligvaruhandel

Lämnar vd-posten på Operakällaren

Ny samverkansarena ska lyfta branschen till toppen

– Vi vill utveckla livsmedelssektorn till en svensk kärnsektor i världsklass, säger Per Arfvidsson, ordförande i styrgruppen för nya Sweden food arena.

Vegansk snabbmat på Fältöversten

Nyhetsbrev

Sommelierer i Nord- och Sydamerika gör upp

Arkiv

De vill förbättra folkhälsan med hotellsamarbete

Duon bakom hälsobloggen och podden Food Pharmacy samarbetar med hotellkedja.

Vuxenglass

Baileys samarbetar med Stockholmsbaserad glassproducent och lanserar glassmaker och glassbil för vuxna.

De står för kaffet

Italiensk kaffeleverantör har skrivit avtal med Stureplansgruppen.

Han blir tv-kock

Ekstedts gastronomiska möte

Pizzakedjan till Borås

Från kloak till flaska

Nya Carnegie-bryggeriet och IVL brygger öl – på renat avloppsvatten.

Kopparbergs gjorde vinst

Ger Ikea-korvarna en match

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

Triumf Glass kör helgpass i värmen

Ny ordförande i DLF

Norska ”Swish” tar över från servitörerna

Appen Vipps sköter beställningarna.

Monster ville få bort svensk logga – fick nej

Smakbruket i Tomelilla fick rätt mot energidrycksjätten.

Prata Mat:Bruce Hill

Möt Bruce Hill, kock från Kalifornien som gav försmak på sitt gästspel som äger rum i höst på Vassa Eggen.

Esperanto öppnar Sommarsalongen

När matsalen tar sommarpaus öppnar pop up-restaurang i loungen.

Årets Sibylling korad

Prisades på kedjans konvent.

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Här öppnar 7-eleven sin deli

Ny ordförande för Fiskbranschen

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

1

Wolt till Gävle

Från Lund till Malmö

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.149