23948sdkhjf

Restaurangakademin köper Årets Kock

Restaurangakademien har träffat avtal om att köpa Årets Kock AB av Svensk Mjölk. Bolaget Årets Kock AB står bakom tävlingen Årets Kock
https://soundcloud.com/lisbeth-rauden/kopet-sakrar-framtiden-for-arets-kock-hanna-halpern-vd-ra

Årets Kock startades 1983 av Svensk Mjölk tillsammans med Gastronomiska Akademien och med stöd av Tore Wretman. Föreningen Årets Kock som består av de tidigare vinnarna av Årets Kock.

– Restaurangakademiens köp av Årets Kock AB känns som en naturlig följd av samarbetet mellan Årets Kock och Restaurangakademien. Båda har som syfte att driva den gastronomiska utvecklingen i Sverige till världsklass, säger Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987, ordförande Juryn Årets Kock, och Markus Aujalay, Årets Kock 2004, ordförande Föreningen Årets Kock.Årets Kock AB kommer att drivas som ett helägt dotterbolag till Restaurangakademien. Bolaget kommer även i fortsättningen att finansieras av sponsorer.

– Köpet förändrar inte sponsorupplägget utan Årets Kock AB kommer att fortsätta vara sponsorfinansierat. Det är därför viktigt att Årets Kock är ett fristående dotterbolag till Restaurangakademien, säger Hanna Halpern, VD för både Restaurangakademien och Årets Kock

Restaurangakademien grundades 1985 som en mötesplats för den gastronomiska utvecklingen i Sverige. Kärnverksamheten består av vidareutbildningar inom kök, dryck och service för yrkesverksamma i restaurangbranschen. Med jämna mellanrum arrangeras också internationella gästspel. Restaurangakademien sätter även upp vinprovningar och matlagningskurser för privatpersoner samt matlagningsevent för företag.

Årets Kock sponsras av Arla Foods och LRF (Presentatör), Electrolux och Spendrups (Huvudsponsorer), samt Svensk Fågel, Svenskt kött, Norges Sjömatråd, Visita, Diversey, Segers och Leröy (Sponsorer). Årets Kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning. Vinnaren får Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld, erövrar titeln Årets Kock och har möjlighet att bli medlem i Föreningen Årets Kock. Årets Kock är ett dotterbolag till Restaurangakademien och har sedan 1983 arrangerats i samverkan med Gastronomiska Akademien, Svenska Kockars Förening och Föreningen Årets Kock.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078