Enorm tillväxt lockar riskkapital

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen
Restaurangbranschen i Sverige spås växa med 50 miljarder kronor eller 46 procent fram till 2020. Det blir fler nya aktörer och branschen lockar alltfler riskkapitalister som vill tjäna pengar i den här branschen som faktiskt uppfattas som både rolig och spännande.
Ledorden de kommande åren är urbanisering, hälsofokus och digitalisering vilket betyder att inflyttningen till städerna fortsätter där den nya generationen tar hand om sin hälsa på ett helt annat sätt än tidigare, man ska leva ungt, i en alltmer uppkopplad värld. Detta ställer krav på vår bransch. Den saken är klar. Detta och mycket mer berättade Egil Bråthe, vd på Movement Consulting på DLF-dagen för en tid sedan. De kommande trenderna bekräftades också av Wayne Edwards, The Food People, som även han pratade om framtiden. Han pekade också särskilt på den streetfood revolution som inletts worldwide. Han myntade också ett nytt begrepp, Haute casual, vilket ger en fingervisning om vart den traditionella snabbmaten är på väg.

Ett tips. Boka in Båstad veckan efter midsommar, särskilt 23 juni. Då genomför vi två halvdagars branschseminarier. Det ena med fokus på branschstatistik, siffror och analyser tillsammans med Delfi Marknadspartner som presenterar Fastfoodguiden 2015. Förutom fakta, kan ni lyssna till några av de mest framgångsrika företagen i branschen.

Det andra handlar om mat och hälsa under rubriken ”Så fångar fastfood hälsovågen”. Här inleder den kände professorn Stephan Rössner med en exposé över hälsoläget i Sverige med utgångspunkt från fetma, sockerdiskussion och sjukvårdskostnader. Han kommer inte att skräda orden. Det vet jag. Möt också några branschföretag som tagit det här med hälsa på allvar.

Min kollega RS (Restauranger & Storkök) har också två halvdagsseminarier denna dag. Det ena handlar om ”Nya arenor för restauranger”, det vill säga att maten blir allt viktigare ”dragare” på köpcentra och gallerior. Det andra handlar om hur man ska kunna tjäna pengar på krogen. Det är bara att plocka sina egna godbitar den här dagen. Alla seminarier är också avgiftsfria.

Skulle du dessutom spela golf så har vi tagit initiativet till att starta en golftävling för hela branschen som heter Restauranggolfen. Den spelas dagen innan, den 22 juni, med start klockan 13, på Båstads anrika, gamla bana. Och den golfen bjuder vi på!
Så här kan du göra ett klipp innan semestern. Först avkopplande golftävling, en övernattning och en seminariedag. Hoppas vi ses i Båstad snart!

För mer information och anmälan: www.entreprenorsveckanbastad.se


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sibylla öppnade i Lund

Ny restaurang på stationen.

Norska pizzajätten öppnade i Gävle

Ikea in i Svensk Dagligvaruhandel

Lämnar vd-posten på Operakällaren

Ny samverkansarena ska lyfta branschen till toppen

– Vi vill utveckla livsmedelssektorn till en svensk kärnsektor i världsklass, säger Per Arfvidsson, ordförande i styrgruppen för nya Sweden food arena.

Vegansk snabbmat på Fältöversten

Nyhetsbrev

Sommelierer i Nord- och Sydamerika gör upp

Arkiv

De vill förbättra folkhälsan med hotellsamarbete

Duon bakom hälsobloggen och podden Food Pharmacy samarbetar med hotellkedja.

Vuxenglass

Baileys samarbetar med Stockholmsbaserad glassproducent och lanserar glassmaker och glassbil för vuxna.

De står för kaffet

Italiensk kaffeleverantör har skrivit avtal med Stureplansgruppen.

Han blir tv-kock

Ekstedts gastronomiska möte

Pizzakedjan till Borås

Från kloak till flaska

Nya Carnegie-bryggeriet och IVL brygger öl – på renat avloppsvatten.

Kopparbergs gjorde vinst

Ger Ikea-korvarna en match

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

Triumf Glass kör helgpass i värmen

Ny ordförande i DLF

Norska ”Swish” tar över från servitörerna

Appen Vipps sköter beställningarna.

Monster ville få bort svensk logga – fick nej

Smakbruket i Tomelilla fick rätt mot energidrycksjätten.

Prata Mat:Bruce Hill

Möt Bruce Hill, kock från Kalifornien som gav försmak på sitt gästspel som äger rum i höst på Vassa Eggen.

Esperanto öppnar Sommarsalongen

När matsalen tar sommarpaus öppnar pop up-restaurang i loungen.

Årets Sibylling korad

Prisades på kedjans konvent.

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Här öppnar 7-eleven sin deli

Ny ordförande för Fiskbranschen

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

1

Wolt till Gävle

Från Lund till Malmö

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.107