23948sdkhjf

Enorm tillväxt lockar riskkapital

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen
Restaurangbranschen i Sverige spås växa med 50 miljarder kronor eller 46 procent fram till 2020. Det blir fler nya aktörer och branschen lockar alltfler riskkapitalister som vill tjäna pengar i den här branschen som faktiskt uppfattas som både rolig och spännande.
Ledorden de kommande åren är urbanisering, hälsofokus och digitalisering vilket betyder att inflyttningen till städerna fortsätter där den nya generationen tar hand om sin hälsa på ett helt annat sätt än tidigare, man ska leva ungt, i en alltmer uppkopplad värld. Detta ställer krav på vår bransch. Den saken är klar. Detta och mycket mer berättade Egil Bråthe, vd på Movement Consulting på DLF-dagen för en tid sedan. De kommande trenderna bekräftades också av Wayne Edwards, The Food People, som även han pratade om framtiden. Han pekade också särskilt på den streetfood revolution som inletts worldwide. Han myntade också ett nytt begrepp, Haute casual, vilket ger en fingervisning om vart den traditionella snabbmaten är på väg.

Ett tips. Boka in Båstad veckan efter midsommar, särskilt 23 juni. Då genomför vi två halvdagars branschseminarier. Det ena med fokus på branschstatistik, siffror och analyser tillsammans med Delfi Marknadspartner som presenterar Fastfoodguiden 2015. Förutom fakta, kan ni lyssna till några av de mest framgångsrika företagen i branschen.

Det andra handlar om mat och hälsa under rubriken ”Så fångar fastfood hälsovågen”. Här inleder den kände professorn Stephan Rössner med en exposé över hälsoläget i Sverige med utgångspunkt från fetma, sockerdiskussion och sjukvårdskostnader. Han kommer inte att skräda orden. Det vet jag. Möt också några branschföretag som tagit det här med hälsa på allvar.

Min kollega RS (Restauranger & Storkök) har också två halvdagsseminarier denna dag. Det ena handlar om ”Nya arenor för restauranger”, det vill säga att maten blir allt viktigare ”dragare” på köpcentra och gallerior. Det andra handlar om hur man ska kunna tjäna pengar på krogen. Det är bara att plocka sina egna godbitar den här dagen. Alla seminarier är också avgiftsfria.

Skulle du dessutom spela golf så har vi tagit initiativet till att starta en golftävling för hela branschen som heter Restauranggolfen. Den spelas dagen innan, den 22 juni, med start klockan 13, på Båstads anrika, gamla bana. Och den golfen bjuder vi på!
Så här kan du göra ett klipp innan semestern. Först avkopplande golftävling, en övernattning och en seminariedag. Hoppas vi ses i Båstad snart!

För mer information och anmälan: www.entreprenorsveckanbastad.se


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Arkiv

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.147