Enorm tillväxt lockar riskkapital

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen
Restaurangbranschen i Sverige spås växa med 50 miljarder kronor eller 46 procent fram till 2020. Det blir fler nya aktörer och branschen lockar alltfler riskkapitalister som vill tjäna pengar i den här branschen som faktiskt uppfattas som både rolig och spännande.
Ledorden de kommande åren är urbanisering, hälsofokus och digitalisering vilket betyder att inflyttningen till städerna fortsätter där den nya generationen tar hand om sin hälsa på ett helt annat sätt än tidigare, man ska leva ungt, i en alltmer uppkopplad värld. Detta ställer krav på vår bransch. Den saken är klar. Detta och mycket mer berättade Egil Bråthe, vd på Movement Consulting på DLF-dagen för en tid sedan. De kommande trenderna bekräftades också av Wayne Edwards, The Food People, som även han pratade om framtiden. Han pekade också särskilt på den streetfood revolution som inletts worldwide. Han myntade också ett nytt begrepp, Haute casual, vilket ger en fingervisning om vart den traditionella snabbmaten är på väg.

Ett tips. Boka in Båstad veckan efter midsommar, särskilt 23 juni. Då genomför vi två halvdagars branschseminarier. Det ena med fokus på branschstatistik, siffror och analyser tillsammans med Delfi Marknadspartner som presenterar Fastfoodguiden 2015. Förutom fakta, kan ni lyssna till några av de mest framgångsrika företagen i branschen.

Det andra handlar om mat och hälsa under rubriken ”Så fångar fastfood hälsovågen”. Här inleder den kände professorn Stephan Rössner med en exposé över hälsoläget i Sverige med utgångspunkt från fetma, sockerdiskussion och sjukvårdskostnader. Han kommer inte att skräda orden. Det vet jag. Möt också några branschföretag som tagit det här med hälsa på allvar.

Min kollega RS (Restauranger & Storkök) har också två halvdagsseminarier denna dag. Det ena handlar om ”Nya arenor för restauranger”, det vill säga att maten blir allt viktigare ”dragare” på köpcentra och gallerior. Det andra handlar om hur man ska kunna tjäna pengar på krogen. Det är bara att plocka sina egna godbitar den här dagen. Alla seminarier är också avgiftsfria.

Skulle du dessutom spela golf så har vi tagit initiativet till att starta en golftävling för hela branschen som heter Restauranggolfen. Den spelas dagen innan, den 22 juni, med start klockan 13, på Båstads anrika, gamla bana. Och den golfen bjuder vi på!
Så här kan du göra ett klipp innan semestern. Först avkopplande golftävling, en övernattning och en seminariedag. Hoppas vi ses i Båstad snart!

För mer information och anmälan: www.entreprenorsveckanbastad.se


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De ska fixa mackan i Stockholm

Onlinepizza kör godis åt Hemmakväll

Löfbergs nyöppnar

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Nyhetsbrev

Äggröra hos Preem

Arkiv

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Duni köper förpackningsbolag

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sänd till en kollega

0.164