23948sdkhjf

Enorm tillväxt lockar riskkapital

Restaurangbranschen i Sverige spås växa med 50 miljarder kronor eller 46 procent fram till 2020. Det blir fler nya aktörer och branschen lockar alltfler riskkapitalister som vill tjäna pengar i den här branschen som faktiskt uppfattas som både rolig och spännande.
Ledorden de kommande åren är urbanisering, hälsofokus och digitalisering vilket betyder att inflyttningen till städerna fortsätter där den nya generationen tar hand om sin hälsa på ett helt annat sätt än tidigare, man ska leva ungt, i en alltmer uppkopplad värld. Detta ställer krav på vår bransch. Den saken är klar. Detta och mycket mer berättade Egil Bråthe, vd på Movement Consulting på DLF-dagen för en tid sedan. De kommande trenderna bekräftades också av Wayne Edwards, The Food People, som även han pratade om framtiden. Han pekade också särskilt på den streetfood revolution som inletts worldwide. Han myntade också ett nytt begrepp, Haute casual, vilket ger en fingervisning om vart den traditionella snabbmaten är på väg.

Ett tips. Boka in Båstad veckan efter midsommar, särskilt 23 juni. Då genomför vi två halvdagars branschseminarier. Det ena med fokus på branschstatistik, siffror och analyser tillsammans med Delfi Marknadspartner som presenterar Fastfoodguiden 2015. Förutom fakta, kan ni lyssna till några av de mest framgångsrika företagen i branschen.

Det andra handlar om mat och hälsa under rubriken ”Så fångar fastfood hälsovågen”. Här inleder den kände professorn Stephan Rössner med en exposé över hälsoläget i Sverige med utgångspunkt från fetma, sockerdiskussion och sjukvårdskostnader. Han kommer inte att skräda orden. Det vet jag. Möt också några branschföretag som tagit det här med hälsa på allvar.

Min kollega RS (Restauranger & Storkök) har också två halvdagsseminarier denna dag. Det ena handlar om ”Nya arenor för restauranger”, det vill säga att maten blir allt viktigare ”dragare” på köpcentra och gallerior. Det andra handlar om hur man ska kunna tjäna pengar på krogen. Det är bara att plocka sina egna godbitar den här dagen. Alla seminarier är också avgiftsfria.

Skulle du dessutom spela golf så har vi tagit initiativet till att starta en golftävling för hela branschen som heter Restauranggolfen. Den spelas dagen innan, den 22 juni, med start klockan 13, på Båstads anrika, gamla bana. Och den golfen bjuder vi på!
Så här kan du göra ett klipp innan semestern. Först avkopplande golftävling, en övernattning och en seminariedag. Hoppas vi ses i Båstad snart!

För mer information och anmälan: www.entreprenorsveckanbastad.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157