23948sdkhjf

Lyxigare snabbmat

– Snabbmatsätande ökar samtidigt som konsumenterna blir allt mer medvetna och ställer högre krav på råvaror och kvalitet. Snabbmaten har blivit allt lyxigare och snabbmatsbranschens utveckling går mot en allt mer utbredd premiumisering, menar Max vd Richard Bergfors.
– Samtidigt har allt fler konsumenter börjat ifrågasätta de stora internationella snabbmatskedjornas ständiga prispress, fortsätter Richard Bergfors. De efterfrågar i allt högre utsträckning kvalitet framför lågt pris och snabbhet. Detta har i sin tur lett till att branschen över hela världen utvecklas och tar en helt ny riktning. Nya kedjor har utmanat de etablerade kedjorna och snabbt skördat framgångar. I USA har till exempel Shake Schack blivit en börsraket.

Förutom att de stora kedjorna har utvecklat sitt premiumsegment, har Max också kompletterat sitt Friscobröd med ett briochebröd.

– Vi landade i brioche. Det är ett bröd med lätt och fluffig struktur och en bra textur som passar till hamburgare. Brödet suger upp köttsafterna och smöret i brödet bidrar till att lyfta och förstärka smakerna menar Richard Bergfors.

Inspirationen till briochebrödet hittade Richard Bergfors bland annat på restaurangen Paris-New York, i Paris, och på Au Cheval i Chicago. Han reser ofta och äter minst en hamburgare varje dag. Dels för att han tycker att det är gott och dels för att hålla sig uppdaterad om smakkombinationer och trender.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063