Lyxigare snabbmat

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

– Snabbmatsätande ökar samtidigt som konsumenterna blir allt mer medvetna och ställer högre krav på råvaror och kvalitet. Snabbmaten har blivit allt lyxigare och snabbmatsbranschens utveckling går mot en allt mer utbredd premiumisering, menar Max vd Richard Bergfors.

– Samtidigt har allt fler konsumenter börjat ifrågasätta de stora internationella snabbmatskedjornas ständiga prispress, fortsätter Richard Bergfors. De efterfrågar i allt högre utsträckning kvalitet framför lågt pris och snabbhet. Detta har i sin tur lett till att branschen över hela världen utvecklas och tar en helt ny riktning. Nya kedjor har utmanat de etablerade kedjorna och snabbt skördat framgångar. I USA har till exempel Shake Schack blivit en börsraket.

Förutom att de stora kedjorna har utvecklat sitt premiumsegment, har Max också kompletterat sitt Friscobröd med ett briochebröd.

– Vi landade i brioche. Det är ett bröd med lätt och fluffig struktur och en bra textur som passar till hamburgare. Brödet suger upp köttsafterna och smöret i brödet bidrar till att lyfta och förstärka smakerna menar Richard Bergfors.

Inspirationen till briochebrödet hittade Richard Bergfors bland annat på restaurangen Paris-New York, i Paris, och på Au Cheval i Chicago. Han reser ofta och äter minst en hamburgare varje dag. Dels för att han tycker att det är gott och dels för att hålla sig uppdaterad om smakkombinationer och trender.


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Äggröra hos Preem

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

Nyhetsbrev

De tävlar i Årets bagare

Arkiv

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Sänd till en kollega

0.181