Dags igen för Smaka på Stockholm

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

4-7 juni blir Kungsträdgården återigen en gigantisk, gastronomisk mötesplats för alla mat- och dryckesintresserade. Förra året besöktes evenemanget av 350 000 personer.

Årets stora nyhet är en pop-up krog där Mathias Dahlgren, Paul Svensson och Frida Ronge samt Erik Videgård, Tove Nilsson och systrarna från Arirang flyttar in under var sin dag. På plats serverar de sina signaturrätter samt en mini-trerättersmeny.

Ytterligare en nyhet är att Ulf Wagner och Gustav Trägårdh gästspelar med Sjömagasinet från Göteborg och Magnus Nilsson, som driver Fäviken i Jämtland, tar ner sin Korvkiosk från Åre.

– Smaka på Stockholm är en helhetsupplevelse, säger Johan Turesson och Anders Sewerin som grundade festivalen redan 1992. Under fyra dagar ges en möjlighet att uppleva flera av Sveriges främsta kockar och deras kokkonster, följa kockdueller, gå kurser, lära sig grilla, testa mat från foodtrucks och lyssna på artister. 

I Culinary Theatre får besökarna möjlighet att grilla fisk, kött och grönsaker under ledning av kända kockar. Sébastien Boudet genomför dagligen kurser i surdegsbakning och tillsammans med dessertmästaren Joel Lindqvist komponerar och presenterar de en ny nationaldagsbakelse den 6 juni.

Årets kockdueller leds av Lisa Lemke med deltagande kockar som Jonas Lundgren, systrarna Ulrika och Carina Brydling, Gustav Trägårdh, Ulf Wagner och Milos Malbasic.

I fjol genomförde Smaka på Stockholm den största förändringen av festivalen sedan starten. Kvaliteten på restaurangerna höjdes och utbudet breddades med allt från foodtrucks och salutorg till populära restauranger från Stockholm ytterområden. Resultatet blev en publiksuccé med över 350 000 besökare från hela landet.

Fakta:
Bland medverkande restauranger finns: Farang, Adam & Albin Matstudio, Tennstopet och Boquerian. Från utanför tullarna: Babas Burgers & Bites (bilden), Yolo, Sjömagasinet, Korvkiosk från Åre.
Pop-Up: Mathias Dahlgren, Paul Svensson, Frida Ronge, Erik Videgård, Tove Nilsson och systrarna från Arirang.
Foodtrucks: Bun Bun Truck, Odjuret, SOOK, Indian Street Food & Co, Beijing8 Foodtruck med flera.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sibylla öppnade i Lund

Ny restaurang på stationen.

Norska pizzajätten öppnade i Gävle

Ikea in i Svensk Dagligvaruhandel

Lämnar vd-posten på Operakällaren

Ny samverkansarena ska lyfta branschen till toppen

– Vi vill utveckla livsmedelssektorn till en svensk kärnsektor i världsklass, säger Per Arfvidsson, ordförande i styrgruppen för nya Sweden food arena.

Vegansk snabbmat på Fältöversten

Nyhetsbrev

Sommelierer i Nord- och Sydamerika gör upp

Arkiv

De vill förbättra folkhälsan med hotellsamarbete

Duon bakom hälsobloggen och podden Food Pharmacy samarbetar med hotellkedja.

Vuxenglass

Baileys samarbetar med Stockholmsbaserad glassproducent och lanserar glassmaker och glassbil för vuxna.

De står för kaffet

Italiensk kaffeleverantör har skrivit avtal med Stureplansgruppen.

Han blir tv-kock

Ekstedts gastronomiska möte

Pizzakedjan till Borås

Från kloak till flaska

Nya Carnegie-bryggeriet och IVL brygger öl – på renat avloppsvatten.

Kopparbergs gjorde vinst

Ger Ikea-korvarna en match

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

Triumf Glass kör helgpass i värmen

Ny ordförande i DLF

Norska ”Swish” tar över från servitörerna

Appen Vipps sköter beställningarna.

Monster ville få bort svensk logga – fick nej

Smakbruket i Tomelilla fick rätt mot energidrycksjätten.

Prata Mat:Bruce Hill

Möt Bruce Hill, kock från Kalifornien som gav försmak på sitt gästspel som äger rum i höst på Vassa Eggen.

Esperanto öppnar Sommarsalongen

När matsalen tar sommarpaus öppnar pop up-restaurang i loungen.

Årets Sibylling korad

Prisades på kedjans konvent.

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Här öppnar 7-eleven sin deli

Ny ordförande för Fiskbranschen

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

1

Wolt till Gävle

Från Lund till Malmö

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.117