23948sdkhjf

Dags igen för Smaka på Stockholm

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

4-7 juni blir Kungsträdgården återigen en gigantisk, gastronomisk mötesplats för alla mat- och dryckesintresserade. Förra året besöktes evenemanget av 350 000 personer.

Årets stora nyhet är en pop-up krog där Mathias Dahlgren, Paul Svensson och Frida Ronge samt Erik Videgård, Tove Nilsson och systrarna från Arirang flyttar in under var sin dag. På plats serverar de sina signaturrätter samt en mini-trerättersmeny.

Ytterligare en nyhet är att Ulf Wagner och Gustav Trägårdh gästspelar med Sjömagasinet från Göteborg och Magnus Nilsson, som driver Fäviken i Jämtland, tar ner sin Korvkiosk från Åre.

– Smaka på Stockholm är en helhetsupplevelse, säger Johan Turesson och Anders Sewerin som grundade festivalen redan 1992. Under fyra dagar ges en möjlighet att uppleva flera av Sveriges främsta kockar och deras kokkonster, följa kockdueller, gå kurser, lära sig grilla, testa mat från foodtrucks och lyssna på artister. 

I Culinary Theatre får besökarna möjlighet att grilla fisk, kött och grönsaker under ledning av kända kockar. Sébastien Boudet genomför dagligen kurser i surdegsbakning och tillsammans med dessertmästaren Joel Lindqvist komponerar och presenterar de en ny nationaldagsbakelse den 6 juni.

Årets kockdueller leds av Lisa Lemke med deltagande kockar som Jonas Lundgren, systrarna Ulrika och Carina Brydling, Gustav Trägårdh, Ulf Wagner och Milos Malbasic.

I fjol genomförde Smaka på Stockholm den största förändringen av festivalen sedan starten. Kvaliteten på restaurangerna höjdes och utbudet breddades med allt från foodtrucks och salutorg till populära restauranger från Stockholm ytterområden. Resultatet blev en publiksuccé med över 350 000 besökare från hela landet.

Fakta:
Bland medverkande restauranger finns: Farang, Adam & Albin Matstudio, Tennstopet och Boquerian. Från utanför tullarna: Babas Burgers & Bites (bilden), Yolo, Sjömagasinet, Korvkiosk från Åre.
Pop-Up: Mathias Dahlgren, Paul Svensson, Frida Ronge, Erik Videgård, Tove Nilsson och systrarna från Arirang.
Foodtrucks: Bun Bun Truck, Odjuret, SOOK, Indian Street Food & Co, Beijing8 Foodtruck med flera.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.15