23948sdkhjf

Dags igen för Smaka på Stockholm

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

4-7 juni blir Kungsträdgården återigen en gigantisk, gastronomisk mötesplats för alla mat- och dryckesintresserade. Förra året besöktes evenemanget av 350 000 personer.

Årets stora nyhet är en pop-up krog där Mathias Dahlgren, Paul Svensson och Frida Ronge samt Erik Videgård, Tove Nilsson och systrarna från Arirang flyttar in under var sin dag. På plats serverar de sina signaturrätter samt en mini-trerättersmeny.

Ytterligare en nyhet är att Ulf Wagner och Gustav Trägårdh gästspelar med Sjömagasinet från Göteborg och Magnus Nilsson, som driver Fäviken i Jämtland, tar ner sin Korvkiosk från Åre.

– Smaka på Stockholm är en helhetsupplevelse, säger Johan Turesson och Anders Sewerin som grundade festivalen redan 1992. Under fyra dagar ges en möjlighet att uppleva flera av Sveriges främsta kockar och deras kokkonster, följa kockdueller, gå kurser, lära sig grilla, testa mat från foodtrucks och lyssna på artister. 

I Culinary Theatre får besökarna möjlighet att grilla fisk, kött och grönsaker under ledning av kända kockar. Sébastien Boudet genomför dagligen kurser i surdegsbakning och tillsammans med dessertmästaren Joel Lindqvist komponerar och presenterar de en ny nationaldagsbakelse den 6 juni.

Årets kockdueller leds av Lisa Lemke med deltagande kockar som Jonas Lundgren, systrarna Ulrika och Carina Brydling, Gustav Trägårdh, Ulf Wagner och Milos Malbasic.

I fjol genomförde Smaka på Stockholm den största förändringen av festivalen sedan starten. Kvaliteten på restaurangerna höjdes och utbudet breddades med allt från foodtrucks och salutorg till populära restauranger från Stockholm ytterområden. Resultatet blev en publiksuccé med över 350 000 besökare från hela landet.

Fakta:
Bland medverkande restauranger finns: Farang, Adam & Albin Matstudio, Tennstopet och Boquerian. Från utanför tullarna: Babas Burgers & Bites (bilden), Yolo, Sjömagasinet, Korvkiosk från Åre.
Pop-Up: Mathias Dahlgren, Paul Svensson, Frida Ronge, Erik Videgård, Tove Nilsson och systrarna från Arirang.
Foodtrucks: Bun Bun Truck, Odjuret, SOOK, Indian Street Food & Co, Beijing8 Foodtruck med flera.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Nyhetsbrev

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Arkiv

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.093