Pizza-SM: Sju tävlande ska bli fyra

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Kampen om att bli svensk mästare i Pizza i år blir tuffare än någonsin. När juryn har granskat alla inkomna ingrediensbeskrivningar, plockade man ut sju tävlande som den 18 juni, ska tävla om de fyra åtråvärda finalplatserna i Pizza-SM som hålls i Göteborg den 3 september.

När anmälningstiden gick ut för Pizza-SM, granskades alla inkomna ingrediensbeskrivningar av en namnkunnig jury; kockarna Ulrika Brydling, Tom Sjöstedt, Malin Söderström, Klas Lindberg samt Tony Gerasovski (vinnare av Pizza-SM 2011).

Juryn har sedan plockat ut sju tävlande vars pizzakompositioner anses hålla tillräcklig hög klass för att nå en final. Dessa sju tävlande ska den 18 juni försöka kvalificera sig till någon av de fyra finalplatserna. Den kampen kommer att bli stenhård.
De sju som är med i kvalificeringstävlingen är:

1. Claudia Alfarè, Delibruket Flatbread, Sundbyberg
2. Amir Bozaghian, Vezzo Bar E Ristorante, Umeå
3. Christos Petridids, Pizzeria Italia, Kalmar
4. Jessica Hokkanen, Omipollos Hatt, Stockholm
5. Simone Roosqvist, Vezzo Bar E Ristorante, Umeå
6. Zana Aziz Mohammed, Pizzeria Massimo, Norrköping
7. Zeki Hanouch, Hageby Pizzeria, Norrköping

– Vi vill vässa finalen ännu mer, säger Anders Örnevall, chefredaktör för Fast Food Magazine, som arrangerar Pizza-SM. Genom en kvalificeringstävling får juryn en bra koll på de tävlande, om de står pall i en tävlingssituation och om deras bidrag håller måttet för att vara i final. Det är också kul att det är en bra spridning över landet vad gäller de tävlande. Från Umeå i norr till Kalmar i söder.

Kvalificeringstävlingen äger rum den 18 juni hos Axfood Snabbgross i Solna. Finalen startar klockan 14 och dagens jury består av de namnkunniga kockarna Ulrika Brydling, Kurt Weid, Tony Gerasovsk samt Mike Arwblom, välmeriterad pizzakock med flera internationella utmärkelser.

Finalen hålls i samband med mässan Fastfood&Café på Svenska Mässan i Göteborg den 3 september.

Fakta om Pizza-SM
Pizza-SM är en årlig återkommande tävling för professionella pizzabagare. Tävlingen arrangeras för att lyfta fram goda exempel på kreativa pizzabagare, yrkeskunnandet och för att öka kvalitetsmedvetenhet i branschen. Tävlingen arrangeras av tidningen Fast Food Magazine, Sveriges största branschtidning för folk som serverar bra och snabb mat för folk i farten, i samarbete med Arla, Kungsörnen Mjöl, Axfood Snabbgross, Paradiso, Sveba-Dahlen, Santa Maria, Tingstad och Campino.

Mer information
Kontakta Malin Looft Nyquist, projektledare för Pizza-SM, 0736-82 53 19 eller malin.l@mentoronline.se . Mer information om tävlingen finns på www.pizza-sm.se .



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sibylla öppnade i Lund

Ny restaurang på stationen.

Norska pizzajätten öppnade i Gävle

Ikea in i Svensk Dagligvaruhandel

Lämnar vd-posten på Operakällaren

Ny samverkansarena ska lyfta branschen till toppen

– Vi vill utveckla livsmedelssektorn till en svensk kärnsektor i världsklass, säger Per Arfvidsson, ordförande i styrgruppen för nya Sweden food arena.

Vegansk snabbmat på Fältöversten

Nyhetsbrev

Sommelierer i Nord- och Sydamerika gör upp

Arkiv

De vill förbättra folkhälsan med hotellsamarbete

Duon bakom hälsobloggen och podden Food Pharmacy samarbetar med hotellkedja.

Vuxenglass

Baileys samarbetar med Stockholmsbaserad glassproducent och lanserar glassmaker och glassbil för vuxna.

De står för kaffet

Italiensk kaffeleverantör har skrivit avtal med Stureplansgruppen.

Han blir tv-kock

Ekstedts gastronomiska möte

Pizzakedjan till Borås

Från kloak till flaska

Nya Carnegie-bryggeriet och IVL brygger öl – på renat avloppsvatten.

Kopparbergs gjorde vinst

Ger Ikea-korvarna en match

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

Triumf Glass kör helgpass i värmen

Ny ordförande i DLF

Norska ”Swish” tar över från servitörerna

Appen Vipps sköter beställningarna.

Monster ville få bort svensk logga – fick nej

Smakbruket i Tomelilla fick rätt mot energidrycksjätten.

Prata Mat:Bruce Hill

Möt Bruce Hill, kock från Kalifornien som gav försmak på sitt gästspel som äger rum i höst på Vassa Eggen.

Esperanto öppnar Sommarsalongen

När matsalen tar sommarpaus öppnar pop up-restaurang i loungen.

Årets Sibylling korad

Prisades på kedjans konvent.

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Här öppnar 7-eleven sin deli

Ny ordförande för Fiskbranschen

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

1

Wolt till Gävle

Från Lund till Malmö

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.112