23948sdkhjf

Pizza-SM: Sju tävlande ska bli fyra

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Kampen om att bli svensk mästare i Pizza i år blir tuffare än någonsin. När juryn har granskat alla inkomna ingrediensbeskrivningar, plockade man ut sju tävlande som den 18 juni, ska tävla om de fyra åtråvärda finalplatserna i Pizza-SM som hålls i Göteborg den 3 september.

När anmälningstiden gick ut för Pizza-SM, granskades alla inkomna ingrediensbeskrivningar av en namnkunnig jury; kockarna Ulrika Brydling, Tom Sjöstedt, Malin Söderström, Klas Lindberg samt Tony Gerasovski (vinnare av Pizza-SM 2011).

Juryn har sedan plockat ut sju tävlande vars pizzakompositioner anses hålla tillräcklig hög klass för att nå en final. Dessa sju tävlande ska den 18 juni försöka kvalificera sig till någon av de fyra finalplatserna. Den kampen kommer att bli stenhård.
De sju som är med i kvalificeringstävlingen är:

1. Claudia Alfarè, Delibruket Flatbread, Sundbyberg
2. Amir Bozaghian, Vezzo Bar E Ristorante, Umeå
3. Christos Petridids, Pizzeria Italia, Kalmar
4. Jessica Hokkanen, Omipollos Hatt, Stockholm
5. Simone Roosqvist, Vezzo Bar E Ristorante, Umeå
6. Zana Aziz Mohammed, Pizzeria Massimo, Norrköping
7. Zeki Hanouch, Hageby Pizzeria, Norrköping

– Vi vill vässa finalen ännu mer, säger Anders Örnevall, chefredaktör för Fast Food Magazine, som arrangerar Pizza-SM. Genom en kvalificeringstävling får juryn en bra koll på de tävlande, om de står pall i en tävlingssituation och om deras bidrag håller måttet för att vara i final. Det är också kul att det är en bra spridning över landet vad gäller de tävlande. Från Umeå i norr till Kalmar i söder.

Kvalificeringstävlingen äger rum den 18 juni hos Axfood Snabbgross i Solna. Finalen startar klockan 14 och dagens jury består av de namnkunniga kockarna Ulrika Brydling, Kurt Weid, Tony Gerasovsk samt Mike Arwblom, välmeriterad pizzakock med flera internationella utmärkelser.

Finalen hålls i samband med mässan Fastfood&Café på Svenska Mässan i Göteborg den 3 september.

Fakta om Pizza-SM
Pizza-SM är en årlig återkommande tävling för professionella pizzabagare. Tävlingen arrangeras för att lyfta fram goda exempel på kreativa pizzabagare, yrkeskunnandet och för att öka kvalitetsmedvetenhet i branschen. Tävlingen arrangeras av tidningen Fast Food Magazine, Sveriges största branschtidning för folk som serverar bra och snabb mat för folk i farten, i samarbete med Arla, Kungsörnen Mjöl, Axfood Snabbgross, Paradiso, Sveba-Dahlen, Santa Maria, Tingstad och Campino.

Mer information
Kontakta Malin Looft Nyquist, projektledare för Pizza-SM, 0736-82 53 19 eller malin.l@mentoronline.se . Mer information om tävlingen finns på www.pizza-sm.se .



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Arkiv

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.19