Pizza-SM: Sju tävlande ska bli fyra

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Kampen om att bli svensk mästare i Pizza i år blir tuffare än någonsin. När juryn har granskat alla inkomna ingrediensbeskrivningar, plockade man ut sju tävlande som den 18 juni, ska tävla om de fyra åtråvärda finalplatserna i Pizza-SM som hålls i Göteborg den 3 september.

När anmälningstiden gick ut för Pizza-SM, granskades alla inkomna ingrediensbeskrivningar av en namnkunnig jury; kockarna Ulrika Brydling, Tom Sjöstedt, Malin Söderström, Klas Lindberg samt Tony Gerasovski (vinnare av Pizza-SM 2011).

Juryn har sedan plockat ut sju tävlande vars pizzakompositioner anses hålla tillräcklig hög klass för att nå en final. Dessa sju tävlande ska den 18 juni försöka kvalificera sig till någon av de fyra finalplatserna. Den kampen kommer att bli stenhård.
De sju som är med i kvalificeringstävlingen är:

1. Claudia Alfarè, Delibruket Flatbread, Sundbyberg
2. Amir Bozaghian, Vezzo Bar E Ristorante, Umeå
3. Christos Petridids, Pizzeria Italia, Kalmar
4. Jessica Hokkanen, Omipollos Hatt, Stockholm
5. Simone Roosqvist, Vezzo Bar E Ristorante, Umeå
6. Zana Aziz Mohammed, Pizzeria Massimo, Norrköping
7. Zeki Hanouch, Hageby Pizzeria, Norrköping

– Vi vill vässa finalen ännu mer, säger Anders Örnevall, chefredaktör för Fast Food Magazine, som arrangerar Pizza-SM. Genom en kvalificeringstävling får juryn en bra koll på de tävlande, om de står pall i en tävlingssituation och om deras bidrag håller måttet för att vara i final. Det är också kul att det är en bra spridning över landet vad gäller de tävlande. Från Umeå i norr till Kalmar i söder.

Kvalificeringstävlingen äger rum den 18 juni hos Axfood Snabbgross i Solna. Finalen startar klockan 14 och dagens jury består av de namnkunniga kockarna Ulrika Brydling, Kurt Weid, Tony Gerasovsk samt Mike Arwblom, välmeriterad pizzakock med flera internationella utmärkelser.

Finalen hålls i samband med mässan Fastfood&Café på Svenska Mässan i Göteborg den 3 september.

Fakta om Pizza-SM
Pizza-SM är en årlig återkommande tävling för professionella pizzabagare. Tävlingen arrangeras för att lyfta fram goda exempel på kreativa pizzabagare, yrkeskunnandet och för att öka kvalitetsmedvetenhet i branschen. Tävlingen arrangeras av tidningen Fast Food Magazine, Sveriges största branschtidning för folk som serverar bra och snabb mat för folk i farten, i samarbete med Arla, Kungsörnen Mjöl, Axfood Snabbgross, Paradiso, Sveba-Dahlen, Santa Maria, Tingstad och Campino.

Mer information
Kontakta Malin Looft Nyquist, projektledare för Pizza-SM, 0736-82 53 19 eller malin.l@mentoronline.se . Mer information om tävlingen finns på www.pizza-sm.se .



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De ska fixa mackan i Stockholm

Onlinepizza kör godis åt Hemmakväll

Löfbergs nyöppnar

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Nyhetsbrev

Äggröra hos Preem

Arkiv

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Duni köper förpackningsbolag

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sänd till en kollega

0.171