23948sdkhjf

Pizza-SM: Sju tävlande ska bli fyra

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Kampen om att bli svensk mästare i Pizza i år blir tuffare än någonsin. När juryn har granskat alla inkomna ingrediensbeskrivningar, plockade man ut sju tävlande som den 18 juni, ska tävla om de fyra åtråvärda finalplatserna i Pizza-SM som hålls i Göteborg den 3 september.

När anmälningstiden gick ut för Pizza-SM, granskades alla inkomna ingrediensbeskrivningar av en namnkunnig jury; kockarna Ulrika Brydling, Tom Sjöstedt, Malin Söderström, Klas Lindberg samt Tony Gerasovski (vinnare av Pizza-SM 2011).

Juryn har sedan plockat ut sju tävlande vars pizzakompositioner anses hålla tillräcklig hög klass för att nå en final. Dessa sju tävlande ska den 18 juni försöka kvalificera sig till någon av de fyra finalplatserna. Den kampen kommer att bli stenhård.
De sju som är med i kvalificeringstävlingen är:

1. Claudia Alfarè, Delibruket Flatbread, Sundbyberg
2. Amir Bozaghian, Vezzo Bar E Ristorante, Umeå
3. Christos Petridids, Pizzeria Italia, Kalmar
4. Jessica Hokkanen, Omipollos Hatt, Stockholm
5. Simone Roosqvist, Vezzo Bar E Ristorante, Umeå
6. Zana Aziz Mohammed, Pizzeria Massimo, Norrköping
7. Zeki Hanouch, Hageby Pizzeria, Norrköping

– Vi vill vässa finalen ännu mer, säger Anders Örnevall, chefredaktör för Fast Food Magazine, som arrangerar Pizza-SM. Genom en kvalificeringstävling får juryn en bra koll på de tävlande, om de står pall i en tävlingssituation och om deras bidrag håller måttet för att vara i final. Det är också kul att det är en bra spridning över landet vad gäller de tävlande. Från Umeå i norr till Kalmar i söder.

Kvalificeringstävlingen äger rum den 18 juni hos Axfood Snabbgross i Solna. Finalen startar klockan 14 och dagens jury består av de namnkunniga kockarna Ulrika Brydling, Kurt Weid, Tony Gerasovsk samt Mike Arwblom, välmeriterad pizzakock med flera internationella utmärkelser.

Finalen hålls i samband med mässan Fastfood&Café på Svenska Mässan i Göteborg den 3 september.

Fakta om Pizza-SM
Pizza-SM är en årlig återkommande tävling för professionella pizzabagare. Tävlingen arrangeras för att lyfta fram goda exempel på kreativa pizzabagare, yrkeskunnandet och för att öka kvalitetsmedvetenhet i branschen. Tävlingen arrangeras av tidningen Fast Food Magazine, Sveriges största branschtidning för folk som serverar bra och snabb mat för folk i farten, i samarbete med Arla, Kungsörnen Mjöl, Axfood Snabbgross, Paradiso, Sveba-Dahlen, Santa Maria, Tingstad och Campino.

Mer information
Kontakta Malin Looft Nyquist, projektledare för Pizza-SM, 0736-82 53 19 eller malin.l@mentoronline.se . Mer information om tävlingen finns på www.pizza-sm.se .

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mr Cake till Göteborg

De kan bli bästa krog på White Guides gala

KFC-chef dömd för diskriminering

130 år gammalt bageri räddas

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Nyhetsbrev

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Arkiv

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

Menigo omorganiserar och varslar

Här öppnar Max-restaurang nummer 122

Etablerar sig i Västervik – och snart öppnar den första restaurangen på Södermalm.

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.098