23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Stjärnkocken på slottet, Fredrik Eriksson

Hör kocken Fredrik Erikssons berätta om upplägget inför prinsbröllopet.

Nu är det upplopp inför prinsbröllopet på lördag:

Fakta:

• 5 ugnar har specialinstallerats i en ugnsstation för att bygga ett minikonditori.

• Totalt 40 kockar och konditorer jobbar tillsammans på lördag.

'

Dessert och bröllopstårta

• Konditor Mattias Ljungberg står för desserten.

• Fem personer jobbar med desserten tillsammans med Mattias Ljungberg.

• Tre jobbar med desserten, ytterligare två personer är med och skär upp tårtan, totalt cirka 10 personer.

• Tårtan är en gåva av Sveriges bagare och konditorer.

• Frida Lejon, Fredrik Borgskog och Mattias Ljungberg i Konditorilandslaget skapar tårtan.


Tumregler för bemanning vid stora middagar:

• Lika mycket personal som gäster.

• En servitör på fem gäster vid honnörsbordet.

• Den hemliga menyn finns i Fredrik Erikssons dator, bara kungafamiljen

och administrativa medarbetare på slottet har sett menyn.

• Kungen har varit med och prova ut mat och dryck i samråd med brudparet.

• Bröllopsmiddags-teamet samlas för lunch och sedan jobbar det till några timmar efter midnatt.

• Strängt fotoförbud råder för alla som arbetar under middagen, förutom professionella fotografer.

• Allt sker under rigoröst säkerhetsarbete.

https://soundcloud.com/lisbeth-rauden/kungens-vinkallare-ska-nog-luftas-fredrik-eriksson

BREAKING
{{ article.headline }}
0.047