Stjärnkocken på slottet, Fredrik Eriksson

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Hör kocken Fredrik Erikssons berätta om upplägget inför prinsbröllopet.

Nu är det upplopp inför prinsbröllopet på lördag:
Fakta:
• 5 ugnar har specialinstallerats i en ugnsstation för att bygga ett minikonditori.
• Totalt 40 kockar och konditorer jobbar tillsammans på lördag.
'
Dessert och bröllopstårta
• Konditor Mattias Ljungberg står för desserten.
• Fem personer jobbar med desserten tillsammans med Mattias Ljungberg.
• Tre jobbar med desserten, ytterligare två personer är med och skär upp tårtan, totalt cirka 10 personer.
• Tårtan är en gåva av Sveriges bagare och konditorer.
• Frida Lejon, Fredrik Borgskog och Mattias Ljungberg i Konditorilandslaget skapar tårtan.


Tumregler för bemanning vid stora middagar:

• Lika mycket personal som gäster.
• En servitör på fem gäster vid honnörsbordet.

• Den hemliga menyn finns i Fredrik Erikssons dator, bara kungafamiljen
och administrativa medarbetare på slottet har sett menyn.
• Kungen har varit med och prova ut mat och dryck i samråd med brudparet.
• Bröllopsmiddags-teamet samlas för lunch och sedan jobbar det till några timmar efter midnatt.
• Strängt fotoförbud råder för alla som arbetar under middagen, förutom professionella fotografer.
• Allt sker under rigoröst säkerhetsarbete.

https://soundcloud.com/lisbeth-rauden/kungens-vinkallare-ska-nog-luftas-fredrik-eriksson


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Svenska ägg kan bli dyrare efter extrema värmen

Anledningen: Ökat pris på foder.

Årets bästa viltmatsrestaurang och Årets viltmatskock utses i höst

Nomineringsprocessen är i full gång.

Läskgigant köper Sodastream

Köper kolsyreföretaget för miljarder.

Hotell Borgholm med ny ägare

I mars aviserade Karin och Owe Fransson att verksamheten var till salu och nu är det klart med ny ägare.

Därför kommer inte Max att börsnoteras

Richard Bergfors i intervju om 50-årsjubileet, satsningen utomlands och kedjans framtid.

Från Gotthards till Norrlandsoperan

Nyhetsbrev

Han går till Qvanti

Arkiv

Vill främja hållbart fiske

Kocken och kreativa ledaren kan numera också titulera sig ambassadör för hållbart fiske.

De ska sköta ruljansen på Bank Hotel

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Ny nod för life science och livsmedel

Mer kapital till Karma- fortsatt expansion i Europa

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

Hotel Rogge i nya händer

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.29