Stjärnkocken på slottet, Fredrik Eriksson

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Hör kocken Fredrik Erikssons berätta om upplägget inför prinsbröllopet.

Nu är det upplopp inför prinsbröllopet på lördag:
Fakta:
• 5 ugnar har specialinstallerats i en ugnsstation för att bygga ett minikonditori.
• Totalt 40 kockar och konditorer jobbar tillsammans på lördag.
'
Dessert och bröllopstårta
• Konditor Mattias Ljungberg står för desserten.
• Fem personer jobbar med desserten tillsammans med Mattias Ljungberg.
• Tre jobbar med desserten, ytterligare två personer är med och skär upp tårtan, totalt cirka 10 personer.
• Tårtan är en gåva av Sveriges bagare och konditorer.
• Frida Lejon, Fredrik Borgskog och Mattias Ljungberg i Konditorilandslaget skapar tårtan.


Tumregler för bemanning vid stora middagar:

• Lika mycket personal som gäster.
• En servitör på fem gäster vid honnörsbordet.

• Den hemliga menyn finns i Fredrik Erikssons dator, bara kungafamiljen
och administrativa medarbetare på slottet har sett menyn.
• Kungen har varit med och prova ut mat och dryck i samråd med brudparet.
• Bröllopsmiddags-teamet samlas för lunch och sedan jobbar det till några timmar efter midnatt.
• Strängt fotoförbud råder för alla som arbetar under middagen, förutom professionella fotografer.
• Allt sker under rigoröst säkerhetsarbete.

https://soundcloud.com/lisbeth-rauden/kungens-vinkallare-ska-nog-luftas-fredrik-eriksson


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sibylla öppnade i Lund

Ny restaurang på stationen.

Norska pizzajätten öppnade i Gävle

Ikea in i Svensk Dagligvaruhandel

Lämnar vd-posten på Operakällaren

Ny samverkansarena ska lyfta branschen till toppen

– Vi vill utveckla livsmedelssektorn till en svensk kärnsektor i världsklass, säger Per Arfvidsson, ordförande i styrgruppen för nya Sweden food arena.

Vegansk snabbmat på Fältöversten

Nyhetsbrev

Sommelierer i Nord- och Sydamerika gör upp

Arkiv

De vill förbättra folkhälsan med hotellsamarbete

Duon bakom hälsobloggen och podden Food Pharmacy samarbetar med hotellkedja.

Vuxenglass

Baileys samarbetar med Stockholmsbaserad glassproducent och lanserar glassmaker och glassbil för vuxna.

De står för kaffet

Italiensk kaffeleverantör har skrivit avtal med Stureplansgruppen.

Han blir tv-kock

Ekstedts gastronomiska möte

Pizzakedjan till Borås

Från kloak till flaska

Nya Carnegie-bryggeriet och IVL brygger öl – på renat avloppsvatten.

Kopparbergs gjorde vinst

Ger Ikea-korvarna en match

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

Triumf Glass kör helgpass i värmen

Ny ordförande i DLF

Norska ”Swish” tar över från servitörerna

Appen Vipps sköter beställningarna.

Monster ville få bort svensk logga – fick nej

Smakbruket i Tomelilla fick rätt mot energidrycksjätten.

Prata Mat:Bruce Hill

Möt Bruce Hill, kock från Kalifornien som gav försmak på sitt gästspel som äger rum i höst på Vassa Eggen.

Esperanto öppnar Sommarsalongen

När matsalen tar sommarpaus öppnar pop up-restaurang i loungen.

Årets Sibylling korad

Prisades på kedjans konvent.

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Här öppnar 7-eleven sin deli

Ny ordförande för Fiskbranschen

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

1

Wolt till Gävle

Från Lund till Malmö

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.111