23948sdkhjf

Stjärnkocken på slottet, Fredrik Eriksson

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Hör kocken Fredrik Erikssons berätta om upplägget inför prinsbröllopet.

Nu är det upplopp inför prinsbröllopet på lördag:
Fakta:
• 5 ugnar har specialinstallerats i en ugnsstation för att bygga ett minikonditori.
• Totalt 40 kockar och konditorer jobbar tillsammans på lördag.
'
Dessert och bröllopstårta
• Konditor Mattias Ljungberg står för desserten.
• Fem personer jobbar med desserten tillsammans med Mattias Ljungberg.
• Tre jobbar med desserten, ytterligare två personer är med och skär upp tårtan, totalt cirka 10 personer.
• Tårtan är en gåva av Sveriges bagare och konditorer.
• Frida Lejon, Fredrik Borgskog och Mattias Ljungberg i Konditorilandslaget skapar tårtan.


Tumregler för bemanning vid stora middagar:

• Lika mycket personal som gäster.
• En servitör på fem gäster vid honnörsbordet.

• Den hemliga menyn finns i Fredrik Erikssons dator, bara kungafamiljen
och administrativa medarbetare på slottet har sett menyn.
• Kungen har varit med och prova ut mat och dryck i samråd med brudparet.
• Bröllopsmiddags-teamet samlas för lunch och sedan jobbar det till några timmar efter midnatt.
• Strängt fotoförbud råder för alla som arbetar under middagen, förutom professionella fotografer.
• Allt sker under rigoröst säkerhetsarbete.

https://soundcloud.com/lisbeth-rauden/kungens-vinkallare-ska-nog-luftas-fredrik-eriksson
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mr Cake till Göteborg

De kan bli bästa krog på White Guides gala

KFC-chef dömd för diskriminering

130 år gammalt bageri räddas

Här är finalisterna i Unga bagare 2019

Icadirektör blir vd på Martin & Servera

Tillträder senast i oktober.

Nyhetsbrev

Lista: 89 nya krogar i White Guide

Här är alla nya restauranger som tagit sig in i årets upplaga.

Arkiv

Kafékedjan öppnar i Kina

Joe & The Juice-grundaren avgår som vd

Kaspar Basse har varit den snabbväxande kedjans vd sedan starten 2002.

Nio nya Bastard Burgers-restauranger

Norrländska streetfoodkedjan i snabb expansion – och satsar på helt vegansk meny.

Fullersägt mikrobryggeri till Sverige

Vietnamesiskt på Götgatan

De tilldelas årets Gulddrakar

Gulddrakar till tre restauranger, en bar och ett kafé i Stockholm.

Mackmyra behöver pengar

Coca-Colas första nya smak på tio år

The Fishery till Täby

The Artesian gästspelar på Grand Hôtel

De blir störst på fisk i Sverige

Kvalitetsfisk och Fisk Idag går ihop och skapar Sveriges största fiskgrossist.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken

På väg att förverkliga sin nöjesvision på Djurgården.

Vigårda till Västerås

Ny Brisket & Friends-krog med egen öl

Prisade krögare tar sitt grillkoncept till Stockholms city.

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

Menigo omorganiserar och varslar

Här öppnar Max-restaurang nummer 122

Etablerar sig i Västervik – och snart öppnar den första restaurangen på Södermalm.

Han är årets viltkock

Gröna Lund startar restaurangskola

Årets Kombo går till Doktor Mat

Årets street food serveras av Korrito

Östermalmskafé blir Årets Coffee Shop

Världens första veganska Happy Meal

Dags för tionde Krogveckan

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Systembolaget varnar vinleverantör

Svampgruvan i Kiruna stängs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.105