Rössner sågar trenddieterna

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Många kom på seminariet om fastfoodbranschen under Entreprenörsveckan i Båstad 23 juni. En av talarna var Stephan Rössner som sågade tidens alla trenddieter.

– Det har blivit mycket bättre urval av bland annat Medelhavsmat. Olivoljan bra, men faktiskt har den svenska rapsoljan i stort sätt samma beståndsdelar. Det går att göra svensk medelhavskost med inhemska produkter, sa professor Stefan Rössner.

Han passade också på att tala om att det kritiserade sötningsmedlet aspartam är helt ofarligt – vad folk än säger: Och att debatten om transfetter är överflödig, de behöver inte förbjudas i Sverige efter som det i princip inte finns några i våra livsmedel med undantag för vissa udda importerade kex.

Ett annat spännande ämne som behandlades var det omfattande arbete som snabbmatskedjan Subway gjort för att göra sin mat hälsosammare om det talade Henrik Niklasson och Gustav Engström från Subway. Mats Thunblad, Sverigechef för McCain, berättade om hur de illa beryktade men ack så populära pommes fritsen kan göras nyttigare. Och det gör faktiskt.

Mer om detta kommer att publiceras på foodnet och i tidningen Fastfood Magazine senare!



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Nyhetsbrev

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Arkiv

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

De fick Gulddrakar

Ett kafé, tre restauranger och en bar i Stockholm kammade hem Dagens Nyheters Gulddrakar på måndagskvällen. Därtill delades postumt pris ut till Magdalena Ribbing.Två framtidslöften i restaurangbranschen prisades också under kvällen.

Rejäl ökning för kaféer

Restaurangbranschen avslutade året starkt med försäljningsuppgångar inom fler delbranscher, enligt Restaurangindex.

Premiär för Eataly

Vd hos Fazer kliver av

Vd för Fazer Bageri Sverige lämnar posten.

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Här är årets ”udda” semlor

Pinchos med cityetablering

Sänd till en kollega

0.153