– Det har blivit mycket bättre urval av bland annat Medelhavsmat. Olivoljan bra, men faktiskt har den svenska rapsoljan i stort sätt samma beståndsdelar. Det går att göra svensk medelhavskost med inhemska produkter, sa professor
Stefan Rössner.
Han passade också på att tala om att det kritiserade sötningsmedlet aspartam är helt ofarligt – vad folk än säger: Och att debatten om transfetter är överflödig, de behöver inte förbjudas i Sverige efter som det i princip inte finns några i våra livsmedel med undantag för vissa udda importerade kex.
Ett annat spännande ämne som behandlades var det omfattande arbete som snabbmatskedjan Subway gjort för att göra sin mat hälsosammare om det talade
Henrik Niklassonoch
Gustav Engströmfrån Subway.
Mats Thunblad, Sverigechef för McCain, berättade om hur de illa beryktade men ack så populära pommes fritsen kan göras nyttigare. Och det gör faktiskt.
Mer om detta kommer att publiceras på foodnet och i tidningen Fastfood Magazine senare!