Simone Roosqvist från Umeå vann Pizza-SM

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Simone Roosqvist från Umeå vann Pizza-SM. Zana Aziz Mohammed blev tvåa och Zeki Hanouch blev delad trea tillsammans med Christos Petridis. Finalen avgjordes den 3 september på mässan Fastfood&Café i Göteborg inför en stor publik och finalen leddes av radiolegenden och matbloggaren Ulf Elfving.



Det blev Simone Roosqvist från Vezzo Bar & Ristorante i Umeå som vann finalen i Pizza-SM 2015. Enligt juryns ordförande Krister Dahl lyckades Simone skapa två härliga pizzor där hon använde råvarorna på bästa sätt. På andra plats kom Zana Aziz Mohammed från Pizzeria Massimo i Norrköping. På delad tredje plats kom Zeki Hanouch från Hagebygrillen i Norrköping och Christos Petridis från Pizzeria Italia i Kalmar.

Finalen avgjordes den 3 september på mässan Fastfood&Café i Göteborg inför en stor publik och finalen leddes av radiolegenden och matbloggaren Ulf Elfving.
Så här löd juryns motivering som lästes upp av förre coachen för kocklandslaget Krister Dahl:
– Vinnaren skapade två härliga pizzor som gick utanför ”boxen” och där vinnaren använde råvarorna på bästa sätt. Vi gillade också de båda pizzornas botten som var både krispiga och mjuka.

Simone Roosqvists vinnarpizza kallar hon för ”Bianca” och är gjord på en botten av surdeg, två sorters ost, svartkål och spenat. Toppad med parmaskinka, vitlökschips och balsamico.
– Jättekul att vinna och skönt då jag kämpat för att att få fram två bra tävlingspizzor. Jag har nog lagt ner några hundra timmar på träning. Fantastiskt att det gav resultat.
Nu ska jag hem till Umeå och köra vinnarpizzorna på menyn. Hoppas att umeåborna gillar dem.

Simone var i final förra året så i år hade hon bestämt sig för att vinna. Så det var en lycklig vinnare som fick ta emot vinnardiplom, prispengar och mycket mer.

Pizza-SM är en årlig återkommande tävling för professionella pizzabagare. Tävlingen arrangeras av tidningen Fast Food Magazine, Sveriges största branschtidning för folk som serverar bra och snabb mat för folk i farten, i samarbete med Arla, Paradisio, Kungsörnen Kärnvetemjöl, Axfood Snabbgross, Sveba-Dahlen, Tingstad, Santa Maria och Campino.


Mer information och bilder: Bilder finns att hämta hem på www.pizza-sm.se där det även finns mer information om tävlingen. För publicering av bilder ange fotografen Anders Delros.
För mer information kontakta Malin Looft Nyquist, projektledare för Pizza-SM, 0736-82 53 19 eller malin.l@mentoronline.se .




Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.131