Simone Roosqvist från Umeå vann Pizza-SM

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Simone Roosqvist från Umeå vann Pizza-SM. Zana Aziz Mohammed blev tvåa och Zeki Hanouch blev delad trea tillsammans med Christos Petridis. Finalen avgjordes den 3 september på mässan Fastfood&Café i Göteborg inför en stor publik och finalen leddes av radiolegenden och matbloggaren Ulf Elfving.



Det blev Simone Roosqvist från Vezzo Bar & Ristorante i Umeå som vann finalen i Pizza-SM 2015. Enligt juryns ordförande Krister Dahl lyckades Simone skapa två härliga pizzor där hon använde råvarorna på bästa sätt. På andra plats kom Zana Aziz Mohammed från Pizzeria Massimo i Norrköping. På delad tredje plats kom Zeki Hanouch från Hagebygrillen i Norrköping och Christos Petridis från Pizzeria Italia i Kalmar.

Finalen avgjordes den 3 september på mässan Fastfood&Café i Göteborg inför en stor publik och finalen leddes av radiolegenden och matbloggaren Ulf Elfving.
Så här löd juryns motivering som lästes upp av förre coachen för kocklandslaget Krister Dahl:
– Vinnaren skapade två härliga pizzor som gick utanför ”boxen” och där vinnaren använde råvarorna på bästa sätt. Vi gillade också de båda pizzornas botten som var både krispiga och mjuka.

Simone Roosqvists vinnarpizza kallar hon för ”Bianca” och är gjord på en botten av surdeg, två sorters ost, svartkål och spenat. Toppad med parmaskinka, vitlökschips och balsamico.
– Jättekul att vinna och skönt då jag kämpat för att att få fram två bra tävlingspizzor. Jag har nog lagt ner några hundra timmar på träning. Fantastiskt att det gav resultat.
Nu ska jag hem till Umeå och köra vinnarpizzorna på menyn. Hoppas att umeåborna gillar dem.

Simone var i final förra året så i år hade hon bestämt sig för att vinna. Så det var en lycklig vinnare som fick ta emot vinnardiplom, prispengar och mycket mer.

Pizza-SM är en årlig återkommande tävling för professionella pizzabagare. Tävlingen arrangeras av tidningen Fast Food Magazine, Sveriges största branschtidning för folk som serverar bra och snabb mat för folk i farten, i samarbete med Arla, Paradisio, Kungsörnen Kärnvetemjöl, Axfood Snabbgross, Sveba-Dahlen, Tingstad, Santa Maria och Campino.


Mer information och bilder: Bilder finns att hämta hem på www.pizza-sm.se där det även finns mer information om tävlingen. För publicering av bilder ange fotografen Anders Delros.
För mer information kontakta Malin Looft Nyquist, projektledare för Pizza-SM, 0736-82 53 19 eller malin.l@mentoronline.se .




Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Norsk citronläsk retar Coca-Cola

Glada dagar för stadskärnorna

Med fokus på fisk och grönt

Kock- och krögarduo inviger två nya restauranger i Gallerian i Stockholm i oktober.

Så ska Max minska klimatutsläppen

Stureplansgruppen öppnar app-restaurang

Här öppnar restaurangkoncernen konceptet Taqueria med mexikansk snabbmat.

Ännu ett franskt pris till Picadeli

Nyhetsbrev

Årets första hummer näst dyrast

Arkiv

Retrotrend ritar om kartan för ölproducenter

Delstaten Oregon har introducerat en ny glasflaska som kan omdefiniera hur öl ska drickas i hela USA. Flaskans hemlighet? Den är standardiserad och kan återanvändas.

Onlinepizzas vd kliver av

Jureskog öppnar igen

I oktober öppnar andra restaurangen i det ska som ska bli en snabbmatskedja signerad kocken och krögaren Johan Jureskog.

Han ska lyfta fram estniska smaker

Lagunitas gästar Dogfood

Modemärke startar pop up-nattklubb

Ny hos Poppels

Växtbaserat på gourmetnivå

Nu nyöppnar Cassi

Oumph till Pizza Hut

Hon vann Lily Bollinger Award

Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå knep vinsten i årets upplaga av sommeliertävlingen.

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Färdiglagat à la Operakällaren

Nätverk med hållbara vinnare - här är finalisterna

Hälsingestintan vill ta in mer kapital

Viking Line förlänger med landslaget

Rederiet förlänger samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorlandslaget i ytterligare två år.

De ligger bakom mässa för drycker från Skåne

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Från Copenhagen Plaza till The Lodge

Spendrups sluter upp bakom plaststrategi

Jobb & Karriär
Ny inköpsdirektör på kaffeföretaget

Mikrobryggeri får utökad distribution

Saknad apa dök upp på McDonalds

Svensk ost prisad i Hongkong

Här öppnar Bastard Burgers

Kopparbergs ökar vinsten

Restaurangkedja med tidning

Kafésatsning på gymmet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.228