Simone Roosqvist från Umeå vann Pizza-SM

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Simone Roosqvist från Umeå vann Pizza-SM. Zana Aziz Mohammed blev tvåa och Zeki Hanouch blev delad trea tillsammans med Christos Petridis. Finalen avgjordes den 3 september på mässan Fastfood&Café i Göteborg inför en stor publik och finalen leddes av radiolegenden och matbloggaren Ulf Elfving.



Det blev Simone Roosqvist från Vezzo Bar & Ristorante i Umeå som vann finalen i Pizza-SM 2015. Enligt juryns ordförande Krister Dahl lyckades Simone skapa två härliga pizzor där hon använde råvarorna på bästa sätt. På andra plats kom Zana Aziz Mohammed från Pizzeria Massimo i Norrköping. På delad tredje plats kom Zeki Hanouch från Hagebygrillen i Norrköping och Christos Petridis från Pizzeria Italia i Kalmar.

Finalen avgjordes den 3 september på mässan Fastfood&Café i Göteborg inför en stor publik och finalen leddes av radiolegenden och matbloggaren Ulf Elfving.
Så här löd juryns motivering som lästes upp av förre coachen för kocklandslaget Krister Dahl:
– Vinnaren skapade två härliga pizzor som gick utanför ”boxen” och där vinnaren använde råvarorna på bästa sätt. Vi gillade också de båda pizzornas botten som var både krispiga och mjuka.

Simone Roosqvists vinnarpizza kallar hon för ”Bianca” och är gjord på en botten av surdeg, två sorters ost, svartkål och spenat. Toppad med parmaskinka, vitlökschips och balsamico.
– Jättekul att vinna och skönt då jag kämpat för att att få fram två bra tävlingspizzor. Jag har nog lagt ner några hundra timmar på träning. Fantastiskt att det gav resultat.
Nu ska jag hem till Umeå och köra vinnarpizzorna på menyn. Hoppas att umeåborna gillar dem.

Simone var i final förra året så i år hade hon bestämt sig för att vinna. Så det var en lycklig vinnare som fick ta emot vinnardiplom, prispengar och mycket mer.

Pizza-SM är en årlig återkommande tävling för professionella pizzabagare. Tävlingen arrangeras av tidningen Fast Food Magazine, Sveriges största branschtidning för folk som serverar bra och snabb mat för folk i farten, i samarbete med Arla, Paradisio, Kungsörnen Kärnvetemjöl, Axfood Snabbgross, Sveba-Dahlen, Tingstad, Santa Maria och Campino.


Mer information och bilder: Bilder finns att hämta hem på www.pizza-sm.se där det även finns mer information om tävlingen. För publicering av bilder ange fotografen Anders Delros.
För mer information kontakta Malin Looft Nyquist, projektledare för Pizza-SM, 0736-82 53 19 eller malin.l@mentoronline.se .




Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De ska fixa mackan i Stockholm

Onlinepizza kör godis åt Hemmakväll

Löfbergs nyöppnar

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Nyhetsbrev

Äggröra hos Preem

Arkiv

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Duni köper förpackningsbolag

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sänd till en kollega

0.175