23948sdkhjf

Glad att få vara en del av framgångsvågen

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen
Lasse Åberg, ni vet, var en av vintervärdarna i ”Vinter i P1”, 2013. Han berättade om sin bakgrund och uppväxt och avslutade med några tänkvärda om ord som jag försöker ta till mig. Historien handlar om en engelsk nunna som på 1600-talet samtalar med sin Herre. Hon ber bland annat om följande inför sin ålderdom:
”Herre, du vet bättre än jag själv att jag håller på att åldras. Avhåll mig från tron att jag måste yttra mig i alla ämnen och vid alla tillfällen...Gör mig tankfull men inte dyster, hjälpsam men inte beskäftig. Hjälp mig att inte repetera ändlösa detaljer...Försegla mina läppar angående mina krämpor och besvär. Jag vågar inte be om ett förbättrat minne men jag ber om växande ödmjukhet och mindre tvärsäkerhet när mitt minne inte stämmer med andras. Lär mig den strålande läxan att jag tar fel ibland. Låt mig få bli någorlunda angenäm. Jag vill inte vara ett helgon men en sur åldring är något av kronan på djävulens verk. Ge mig förmågan att se det goda i oförutsedda sammanhang och se talanger hos människor när man inte väntar sig sånt.”
Bra, eller hur? Efter snart 40 år i tidningsvärlden varav de senaste fyra som redaktör för Fast Food Magazine, ska jag nu under hösten lämna över till en efterträdare och lämna yrkeslivet, åtminstone som anställd. Jag kommer säkert att fortsätta att skriva, fast i andra sammanhang. Jag tror nämligen inte på att sluta tvärt. Det tror jag inte är nyttigt, vare sig fysiskt eller mentalt.

Det känns trots allt bra även om jag kommer att sakna pulsen och alla fantastiska människor som på olika sätt berikar den här branschen. Jag har lärt mig väldigt mycket om den så kallade snabbmatsbranschen och haft turen att få vara med och bevaka framgångsvågen. Fastfood-branschen har under senare år haft en fantastisk utveckling. Nya aktörer har stått som spön i backen och gjort att den traditionella branschen tvingats tänka om och nytt. Det är en utveckling som gagnat alla gäster/kunder som älskar olika typer av snabbmat, det vill säga mat som är prisvärd och som serveras på ett snabbt, enkelt och rationellt sätt, detta oavsett om det är på den stora hamburgerrestaurangen, från foodtrucken eller över disk i den moderna dagligvaruaffären.

Vi har vidare fått en fruktbar och nödvändig diskussion om bra och hälsosam snabbmat, särskilt med tanke på ett ökat ohälsotal bland befolkningen. Det finns många bra bevis för att branschen tar till sig av kritiken även om det ligger mycket i professor Stephan Rössners ord när han menar att man kan äta det mesta, bara man gör det med måtta och ser till att man rör på sig också.
Så tänker i alla fall jag leva mitt liv framöver. Tack för mig och jag hoppas att vi ses i något spännande sammanhang framöver.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.137