O´Learys skänker pengar till FN-projekt

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

42 medarbetare från O’Learys restaurangkedja och samarbetspartners har vandrat och klättrat uppför Kebnekaise. För varje deltagare skänker O’Learys 1 000 kr till FN-projekt Flicka. Företagen Diskteknik och Salud Foodgroup Europé adderar 10 000 kr vardera.


– ”Friends of the Mountain” är en satsning vi gör årligen för att bestiga toppar, såväl fysiska som mentala, säger Wilhelm Vintilescu, vd på O’Learys Trademark. En drivkraft i detta är mottot ”sharing our passion” som betyder både att vi som grupp delar upplevelsen med varandra och att vi delar med oss till dem som har det svårare.

I år gick insamlingen till Svenska FN-förbundets projekt Flicka, som arbetar med flickors rättigheter och reproduktiva hälsa. Insamlingen stödjer nu insatser i Afarregionen i Etiopien med målet att överge barnäktenskap och kvinnlig könsstympning. Under en resa till Etiopien i mars 2015 fick medarbetare från O’Learys även se de positiva effekter projekt Flicka ger.

– För Diskteknik är jämställdhet en självklarhet och förutsättning för en hållbar värld. Att vara med och bidra till FN:s projekt Flicka tillsammans med O’Learys känns helt rätt, säger Martin Pasko, vd på Diskteknik.

– Vi är mycket stolta att vara en del av O’Learys satsning och bidra till projekt Flicka, säger Ruud Meijer, ägare av Salud Foodgroup Europe.

Gruppen av deltagare som valde den östra leden på Kebnekaise nådde toppen trots dimma, blåst och hagel, men de svåra väderförhållandena gjorde att de som vandrade längs den västra leden fick vända vid 1 800 meters höjd.

– Samtliga kämpade verkligen att nå toppen, men ett annat motto vi som företag har är ”safety first” och det gäller i allra högsta grad vid bergsbestigning. Ett stort tack till företaget NeH som bidrog med utrustning som underlättade vårt äventyr, framför Wilhelm Vintilescu.

En symbolisk check överräcks till Svenska FN-förbundet vid en sammankomst den 28 september.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sibylla öppnade i Lund

Ny restaurang på stationen.

Norska pizzajätten öppnade i Gävle

Ikea in i Svensk Dagligvaruhandel

Lämnar vd-posten på Operakällaren

Ny samverkansarena ska lyfta branschen till toppen

– Vi vill utveckla livsmedelssektorn till en svensk kärnsektor i världsklass, säger Per Arfvidsson, ordförande i styrgruppen för nya Sweden food arena.

Vegansk snabbmat på Fältöversten

Nyhetsbrev

Sommelierer i Nord- och Sydamerika gör upp

Arkiv

De vill förbättra folkhälsan med hotellsamarbete

Duon bakom hälsobloggen och podden Food Pharmacy samarbetar med hotellkedja.

Vuxenglass

Baileys samarbetar med Stockholmsbaserad glassproducent och lanserar glassmaker och glassbil för vuxna.

De står för kaffet

Italiensk kaffeleverantör har skrivit avtal med Stureplansgruppen.

Han blir tv-kock

Ekstedts gastronomiska möte

Pizzakedjan till Borås

Från kloak till flaska

Nya Carnegie-bryggeriet och IVL brygger öl – på renat avloppsvatten.

Kopparbergs gjorde vinst

Ger Ikea-korvarna en match

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

Triumf Glass kör helgpass i värmen

Ny ordförande i DLF

Norska ”Swish” tar över från servitörerna

Appen Vipps sköter beställningarna.

Monster ville få bort svensk logga – fick nej

Smakbruket i Tomelilla fick rätt mot energidrycksjätten.

Prata Mat:Bruce Hill

Möt Bruce Hill, kock från Kalifornien som gav försmak på sitt gästspel som äger rum i höst på Vassa Eggen.

Esperanto öppnar Sommarsalongen

När matsalen tar sommarpaus öppnar pop up-restaurang i loungen.

Årets Sibylling korad

Prisades på kedjans konvent.

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Här öppnar 7-eleven sin deli

Ny ordförande för Fiskbranschen

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

1

Wolt till Gävle

Från Lund till Malmö

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.184