23948sdkhjf

O´Learys skänker pengar till FN-projekt

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

42 medarbetare från O’Learys restaurangkedja och samarbetspartners har vandrat och klättrat uppför Kebnekaise. För varje deltagare skänker O’Learys 1 000 kr till FN-projekt Flicka. Företagen Diskteknik och Salud Foodgroup Europé adderar 10 000 kr vardera.


– ”Friends of the Mountain” är en satsning vi gör årligen för att bestiga toppar, såväl fysiska som mentala, säger Wilhelm Vintilescu, vd på O’Learys Trademark. En drivkraft i detta är mottot ”sharing our passion” som betyder både att vi som grupp delar upplevelsen med varandra och att vi delar med oss till dem som har det svårare.

I år gick insamlingen till Svenska FN-förbundets projekt Flicka, som arbetar med flickors rättigheter och reproduktiva hälsa. Insamlingen stödjer nu insatser i Afarregionen i Etiopien med målet att överge barnäktenskap och kvinnlig könsstympning. Under en resa till Etiopien i mars 2015 fick medarbetare från O’Learys även se de positiva effekter projekt Flicka ger.

– För Diskteknik är jämställdhet en självklarhet och förutsättning för en hållbar värld. Att vara med och bidra till FN:s projekt Flicka tillsammans med O’Learys känns helt rätt, säger Martin Pasko, vd på Diskteknik.

– Vi är mycket stolta att vara en del av O’Learys satsning och bidra till projekt Flicka, säger Ruud Meijer, ägare av Salud Foodgroup Europe.

Gruppen av deltagare som valde den östra leden på Kebnekaise nådde toppen trots dimma, blåst och hagel, men de svåra väderförhållandena gjorde att de som vandrade längs den västra leden fick vända vid 1 800 meters höjd.

– Samtliga kämpade verkligen att nå toppen, men ett annat motto vi som företag har är ”safety first” och det gäller i allra högsta grad vid bergsbestigning. Ett stort tack till företaget NeH som bidrog med utrustning som underlättade vårt äventyr, framför Wilhelm Vintilescu.

En symbolisk check överräcks till Svenska FN-förbundet vid en sammankomst den 28 september.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Tyska bron vill bygga restaurangbrygga

Nu återinvigs klassisk saluhall

Nyöppnar efter omfattande renovering med flera restauranger och handel.

Från Sabis till Clarion Hotel Sign

Myllymäkis meny tonsatt av Gessle

Nu introducerar Finnair ett musiksamarbete mellan kocken och artisten för att skapa optimal matupplevelse ombord.

Lanserar svensk ekologisk sriracha

Här öppnar Harrys

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Prisas ånyo för hållbarhet och envetet fokus på matsvinn

I veckan utsågs han av Vi Konsumenter till Årets Hållbarhetskock.

Arkiv

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Vegetarisk rätt Söderbornas favorit

Prisas för viltmat

Hon vann Mack-SM med klimatsmartare alternativ

Stockholmsbagare bakom Sveriges bästa macka.

Trio till köpcentrum

Så vill Martin & Servera och Kronfågel minska matsvinnet

Ska ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Det här är årets bästa charkuterier

Slowfood på ny nivå

Hantverksbageri till NK Parkaden

En bransch i uppgång

Från Arla till LRF

Mejerijättens kommunikationschef efterträder Linda Segerblom på LRF.

Ny lunchresturang i Solna

De öppnar restaurang Handelshuset

Välmeriterad duo satsar på fransk bistromat och bakverk i Handelshuset i Saltsjöbaden.

Hjälp oss att utveckla RS Restauranger & Storkök

Delta i vår läsarundersökning.

O´Learys vd kliver av

Efter knappt tre år lämnar Christian Bellander vd-posten. Han får nu styrelsepost i företaget.

En lagledares julbordsfavoriter

På RS Restauranger & Storköks Facebooksida tipsar Svenska Kocklandslagets lagledare Fredrik Andersson om fem julbordsmåsten.

15 koncept till Kungälv

Här är kafé- och restaurangkoncepten som tar plats i Kongahälla Food Hall som öppnar i slutet av mars nästa år.

Urban Deli firar tio år med ny bar

Jobb & Karriär
Han blir ny CFO för Menigo

Ölbrist är inte ett problem – ännu

Mer vegetariskt på tallriken

Här öppnar gastropub

1

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.153