23948sdkhjf

Årets Konditor är Anders Oskarsson

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Anders Oskarsson från Oskarshamn utsågs till Årets Konditor som avgjordes på Bak- & Chokladfestivalen i lördags. Han har bland annat tidigare tävlat med svenska svenska kocklandslaget i Luxemburg och tagit silver.

Han är på 42 år och är konditor på Nilssons Konditori i Oskarshamn samt driver en egen marsipanfabrik.
Det här känns otroligt! Det har varit två hektiska dagar och många månaders enorma förberedelser. Idag föll allt på plats och jag är extra nöjd med min innovativa tolkning av prinsessbakelsen där jag fick ta ut svängarna och visa min kreativitet som också gick hem hos juryn, säger Anders Oskarsson, vinnare i Årets Konditor 2015.

Årets Konditor avgjordes under två dagars tid, inför publik. Finalisterna tävlade i fyra olika moment, de skulle skapa en våningstårta med minst tre våningar, en tartalette, två olika praliner samt ett hemligt klassiskt bakverk i ett modernt utförande. De tävlande bedömdes av två jurygrupper, en smakjury och en metodjury. Jurygrupperna bedömde konditorernas bidrag efter smak, utseende, kreativitet och hantverksskicklighet.

På andra plats kom Frida Leijon, från Uppsal, konditor på Güntherska Hovkonditoriet i Uppsala.


På tredje plats kom Anicka Larsson, konditormästare på Handgjort Stockholm i Stockholm.
Övriga finalister var Diana Lund
och Weilu Wang.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.264